Vuoden 2021 alusta voimaan tulleen lain mukaan YTHS (Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö) vastaa nykyisin myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta. Muutoksen jälkeen YTHS:n palvelujen piirissä on noin 270 000 korkeakouluopiskelijaa. Osana muutosta YTHS:lle tuli paljon uusia palvelupisteitä. Suuri muutos osui keskelle koronapandemiaa.
Mielenterveys- ja päihdehäiriöt aiheuttavat pääosan opiskelijoiden terveyshaitoista ja ovat merkittävä syrjäytymisen ja pitkäaikaisen työkyvyttömyyden riskitekijä. Vuonna 2020 korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyspalvelujen kysyntä kasvoi YTHS:ssä peräti 26 prosenttia. Vielä vuosituhannen vaihteessa mielenterveyspalveluja käytti noin viisi prosenttia opiskelijoista, 2010-luvulla kymmenisen prosenttia.
Suomen Keskustanaiset esittää, että Suomen Keskusta r.p. toimii aktiivisesti riittävän resursoinnin puolesta. Mielenterveyden ongelmat ovat yhä useamman ihmisen ongelma yhteiskunnassamme. Varhainen puuttuminen on äärimmäisen tärkeää, jotta ongelmat eivät pahene. Terapiatakuun toteuttaminen on menolisäys, mutta siitä koituu merkittävät säästöt tulevaisuudessa. Nuorten pitää päästä keskustelemaan ongelmistaan mahdollisimman nopeasti oppilas- ja opiskelijahuollon piirin. Myös kolmannen sektorin järjestämät vertaistukiryhmät ovat erinomainen tuki julkisille palveluille. Edellä mainittuja palveluita on lisättävä ja niiden rahoituksesta on pidettävä kiinni.