Pienten purojen varainhankintaa yhteiseksi hyväksi

Keskustanaisten rahoitus koostuu puolueelta saadusta 5% osuudesta puoluetuesta ja omasta varainhankinnasta.

Keskustanaiset myöntävät saamastaan 5% puoluetuesta (vuonna 2022 tuki oli 276 171,25 euroa) edelleen piireille, piiriavustuksena (vuonna 2022 yhteensä 150 950 euroa) valtuuston linjauksen mukaisesti.

Keskustanaiset noudattaa kaikessa toiminnassaan uudistettua vaali- ja puoluerahoituslainsäädäntöä. Edistämme kaikin keinoin rahoituksen läpinäkyvyyttä ja avoimuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Keskustanaisilla ei ole voimakkaita etujärjestöjä takanaan. Siksi jokainen saamamme euro on tärkeä. Periaatteemme on tehdä pienten purojen varainhankintaa yhteiseksi hyväksi.

Lue lisää lainsäädännöstä:

Tee testamenttilahjoitus

Testamenttaamalla varoja Suomen Keskustanaisille tuet työtämme tasa-arvon ja naisten aseman edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on meille arvokas.

Yksityishenkilönä voit tehdä testamenttilahjoituksen Suomen Keskustanaisille. Käytämme testamenttilahjoituksina tulleet varat täysin järjestömme perustyöhön, edistääksemme sukupuolten välistä tasa-arvoa ja arvioidaksemme yhteiskuntamme kehitystä erityisesti naisten ja lasten näkökulmasta.

Testamenttilahjoittajana voit myös määritellä tarkemmin, miten lahjoittamasi varat kohdennetaan.

Yleishyödyllisenä yhteisönä Suomen Keskustanaisten ei tarvitse maksaa saamastaan testamenttilahjoituksesta veroa. Mikäli sinulla ei ole perillisiä, jäämistösi siirtyy kokonaisuudessaan valtiolle. Laatimalla testamentin voit varmistaa, että tahtosi toteutuu.

Näin laadit testamentin

Testamentin on täytettävä tietyt muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Voit käyttää valmista testamenttilahjoituspohjaa tai kysyä neuvoa oman pankkisi lakiasianneuvonnasta tai asianajotoimistosta testamentin laatimiseen.

Perillisten lakisääteistä osuutta ei voi testamentata muille, mutta lakiosan ulkopuolelle jäävän osan omaisuudestaan voi testamentata haluamallaan tavalla.

Testamentti on mahdollista muuttaa tai peruuttaa koska tahansa laatimisen jälkeen.

Testamentissa on oltava vähintään:

  • testamentinantajan nimi, henkilö- ja osoitetietoineen
  • testamentin saajan tiedot
  • testamentin kohde (esim. kaikki omaisuus tai rajatusti joku osa omaisuudesta)
  • testamentin tekijän allekirjoitus
  • kahden esteettömän yhtä aikaa läsnä olevan todistajan allekirjoitus

Ota yhteyttä

Keskustoimisto

Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

Työskentelemme poliittisen ohjelmamme linjauksen mukaisesti monipaikkaisesti. Sovi mahdollinen tapaaminen Apollonkadulla etukäteen.