Varsinais-Suomen Keskustanaiset kannustaa avoimuuteen palkoista puhuttaessa: “Miehet saavat useammin korotuksen pyytämättä kuin naiset”

Varsinais-Suomen Keskustanaiset on huolissaan palkkatasa-arvosta ja sen kehityksestä.

Tänä vuonna naisten ansiot ovat 84,3 prosenttia miesten ansioista. Viime vuonna sama lukema oli 83,8 prosenttia.

– Edistystä on tapahtunut oikeaan suuntaan, mutta kehitys on häpeällisen hidasta. Tällä tahdilla saavutamme tasa-arvon ehkä vuonna 2100, järjestön tiedotteessa todetaan.

VARSINAIS-SUOMEN Keskustanaisille tämä vitkuttelu ei käy. Järjestö muistuttaa, että tasa-arvoinen palkkaus on perus- ja ihmisoikeus.

– Samasta työstä on saatava sama palkka. Palkkojen vastaavuutta olisi syytä arvioida myös eri tehtävien vaativuutta vertaamalla. Yhtä vaativasta työstä pitäisi saada saman suuruusluokan palkkaa, vaikka ala olisi eri.

– Osaa palkkaeroista selittävät myös palkankorotukset, joissa sukupuolten väliset erot ovat suuria. Miehet saavat useammin korotuksen pyytämättä kuin naiset. Tämä käy ilmi Talentin teettämästä kyselytutkimuksesta.

– Kaiken kaikkiaan miehet saavat naisia useammin palkankorotuksen. 24 prosenttia naisista ei ollut saanut koskaan palkankorotusta, kun miehillä luku oli 17 prosenttia. Miehet myös pyytävät naisia useammin palkankorotusta ja suuremmalla summalla, tiedotteessa muistutetaan.

VARSINAIS-SUOMEN Keskustanaiset kannustavatkin avoimuuteen palkoista puhuttaessa. Työpaikkojen ilmapiiri ja toimintakulttuuri, kuin myös julkinen keskustelu ohjaavat kehitystä.

– Lisäksi työehdoissa sekä palkkausjärjestelmissä on huomioitava tasa-arvo ja perheitä tulee kannustaa perhevapaiden tasaisempaan jakamiseen. Perhevapaiden käytössä työpaikkojen asenteilla on paljon vaikutusta etenkin isien vapaiden käyttöön, naisjärjestö toteaa.

Varsinais-Suomen Keskustanaiset kannustavat naisia olemaan rohkeita ja luottamaan omiin kykyihinsä – myös selkeästi ja suoraan vaatimaan ansaitsemaansa palkkaa.

EtusivuAjankohtaistaKannanototVarsinais-Suomen Keskustanaiset kannustaa avoimuuteen palkoista puhuttaessa: “Miehet saavat useammin korotuksen pyytämättä kuin naiset”