Tasa-arvo tarvitsee tekijäänsä

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen on meidän valintamme Naisjärjestöjen Keskusliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Naisjärjestöjen Keskusliiton uusi puheenjohtaja valitaan liiton vuosikokouksessa 15.11.2021.

Elsi Kataisella on monipuolinen ja pitkä kokemus yhteiskunnanallisena vaikuttajana. Hän on toiminut Suomen suurimman poliittisen naisjärjestön, Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana, kansanedustajana sekä Euroopan Parlamentin jäsenenä.

” Minun maailmankuvassani tasa-arvo on laaja-alainen käsite. Sukupuolten tasa-arvon lisäksi erityis- ja vähemmistöryhmät, eri elämänkaarella kulkevat ihmiset sekä alueellinen ja sosiaalinen yhdenvertaisuus ovat ohittamaton arvo,” sanoo Katainen.

Tasa-arvoasiat ovat vahvasti läsnä europarlamentaarikon tehtävässä.

” Parhaillaan Euroopan Parlamentissa neuvotellaan kokonaisuudesta, joka edistää palkkatasa-arvoa ja toteutuessaan se vähentäisi selittämättömiä palkkaeroja. Esitys tähtää säätelyyn, jolla palkkatiedot olisivat avoimia ja sitä edellytettäisiin aikanaan myös jäsenmailta. Olen iloinen, että saan olla mukana myös Euroopan tason keskusteluissa edistämässä yhdenvertaisuuden kysymyksiä laaja-alaisesti. Suomi voi edistyksellisenä tasa-arvomaana näyttää esimerkkiä muille, mutta myös me voimme oppia muilta.”

Katainen näkee, että Naisjärjestöjen Keskusliiton yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa on tärkeää sujuva keskusteluyhteys jäsenjärjestöjen, eduskunnan, muiden naisverkostojen sekä sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön kanssa.

” Tutkittuun tietoon perustuva toiminta on jo nyt Naisjärjestöjen Keskusliitossa vahvaa, ja tätä työtä haluan olla omalta osaltani vahvistamassa. NJKL: n yksi keskeinen tehtävä on edistää suvaitsevaisuutta, keskinäistä yhteisymmärrystä, toinen toistemme kunnioittamisesta ja arvostamista. Puheenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on pitää aktiivisesti yhteyttä jäsenjärjestöihin ja kannustaa niitä toiminnassaan.”

Elsi Kataisen on asettanut ehdolle puheenjohtajan tehtävään Suomen Keskustanaiset. Järjestö näkee, että Katainen on mittavat verkostot omaava upea keulakuva ja suunnannäyttäjä Naisjärjestöjen Keskusliitolle. Tasa-arvo tarvitsee tekijänsä.

EtusivuAjankohtaistaKannanototTasa-arvo tarvitsee tekijäänsä