Espoon Keskustanaiset: Miniasunnot eivät vastaa ihmisen inhimillisiin tarpeisiin

Yhden hengen asuntokuntien määrä kasvaa Espoossa eniten. On aika herätä espoolaisten yksinasuvien asioista huolehtimiseen. Sinkkukoteja on kymmeniä tuhansia. Espoossa vuoden 2020 asuntokuntien lisäyksestä 70 prosenttia oli yhden hengen asuntokuntia.

Espoossa tulee olla tarjolla edullisia asuntoja yksinasujille. Tarvitseeko sen tarkoittaa muutaman neliön koirankoppia? Pienten asuntojen määrä ja osuus asuntotuotannosta kasvoi edelleen viime vuonna. Pienten asuntojen rakentaminen tulee lähteä kysynnästä eikä rakennuttajien tarpeesta lisätä myytävää. Miniasunnot eivät laajassa mitassa ole toimiva ratkaisu monille. Miten ystävä mahtuu kylään ja onko rakkaille tavaroille tilaa? Liian tiivis yhdyskuntarakentaminen on uhka inhimilliselle elämälle. Se saattaa vaikuttaa perheen perustamiseen, toistuvaan muuttamiseen ja ihmisen jaksamiseen. Espoossa on rohkeasti määritettävä rajoitus kuinka pieniä miniasuntoja kaupunki rakentaa ja kuinka paljon pieniä asuntoja saa yhdessä talossa olla.

Yksinasuville tulisi tarjota asuntoja, joita asukkaat itse kehittävät. Yksinasujille on erittäin tärkeää, että asuinalue on turvallinen eikä yksin tehty iltalenkki pelota. Tämä kaikki tulee yksinasuvalle toimivien ja inhimillisten neliöiden jälkeen.

Espoon Keskustanaiset

EtusivuAjankohtaistaKannanototEspoon Keskustanaiset: Miniasunnot eivät vastaa ihmisen inhimillisiin tarpeisiin