Kotimainen joulu on vastuullinen valinta

Suomen Keskustanaiset kannustaa kuluttajia hankkimaan jouluna mahdollisimman paljon suomalaisia tuotteita ja palveluja. Kuluttajan tekemillä valinnoilla on merkittävä vaikutus yhteiskuntaamme. Tämä on hyvä muistaa myös jouluna. Jos jokainen ostaisi kuukaudessa kymmenellä eurolla enemmän suomalaisia tuotteita ja palveluja, syntyisi Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. Vastuu suomalaisesta työstä on meillä jokaisella.

Jouluna kokoonnumme ruoan äärelle. Kotimainen ruoka joulupöydässä on turvallinen valinta. Suomessa tuotettu ruoka on maailman puhtainta. Lähtökohtana on maamme puhdas vesi, ilma ja maaperä, mutta ruokaketjussa toimivien suomalaisten osaaminen on turvallisen ruoan avaintekijä.

Joulukuu toi tullessaan myös kotimaiset joulukukat. Noin 70 prosenttia kotitalouksista hankkii kukkia joko omaksi ilokseen tai joulutervehdyksiin muille. Lähiviljelyn ansiosta kotimaiset joulukukat ovat laadukkaita ja ilahduttavat pitkään. Kotimaisia joulukukkia viljelee Suomessa reilut sata puutarhaa.

Suomen Keskustanaiset muistuttaa, että kotimaisen vaihtoehdon valitseminen lahjaksi ja joulupöytään on laajavaikutteinen arvovalinta. Kotimaiset tuotteet ovat aina myös kaupan etu. Mitä suuremman sinivalkoisen jalanjäljen kuluttajat jättävät, sitä enemmän suomalaisilla on työtä. Annetaan toisillemme kaupassa yhteinen lahja.

EtusivuAjankohtaistaKannanototKotimainen joulu on vastuullinen valinta