Keskustanaisten Kainuun piiri ry: NAISIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN ON LOPUTTAVA

Kansainvälisen Naisten päivän aattona Keskustanaisten Kainuun piirin vuosikokous ilmaisee kantanaan, että Suomesta tulee tehdä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn edelläkävijä. On päästävä pois Euroopan toiseksi synkimmästä väkivaltatilasta.

Lähisuhdeväkivallan ehkäisytyötä tehostamaan tarvitaan Suomessa laki, jolla selvennetään kuntien, alueiden ja valtionhallinnon yhteistyötä, rooleja ja vastuita lähisuhdeväkivallan ehkäisyssä sekä varmistetaan monialainen yhteistyö hyvinvointialueilla määrittelemällä yhteistyörakenteen muodot, välttämättömät toimijat, eri toimielinten tehtävät sekä vastuut väkivallan ehkäisyssä. Tähän asti Suomessa on edetty THL:n suosituksilla, mutta tulokset ovat liian heikkoja. Tarvitaan siis laki. Kainuussa asiassa edetään kehittämishankkeen tuella: lähisuhdeväkivallan ehkäisyä koordinoivaa toimintaa ja tarvittavaa osaamista järjestellään parhaillaan. Kiitos Kainuun sote!

Kannamme huolta myös siitä, että sodat lisäävät naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan riskiä. Tämä vaara on nyt Ukrainassa. Naisilla on oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen myös sodan aikana. Naisten kohtaama väkivalta on otettava huomioon kansainvälisen humanitäärisen avun kohdentamisessa Ukrainan sodassa. Sekin on muistettava, että naiset otetaan mukaan päätöksentekoon niin sodan aikana kuin rauhasta neuvoteltaessa.

Naisten äänen pitää kuulua kun Suomessa joudutaan nyt rakentamaan uudenlaista turvallisuuspolitiikkaa maallemme. Naisten suurin odotus on, että Suomen sotilaallinen koskemattomuus pystytään turvaamaan.

EtusivuAjankohtaistaKannanototKeskustanaisten Kainuun piiri ry: NAISIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN ON LOPUTTAVA