Vie joulumieltä myös ikäihmisille

Hyvinvointialueet ovat lähteneet yskien käyntiin. Säästöjä on luvassa ja niitä on tehtävä. Päättäjillä ei ole helppoa. Ei ole palveluiden käyttäjilläkään. Esimerkiksi ikäihmisten hoiva puhuttaa ja vaikka synkkiä kuvia tulevaisuudesta maalataan, on silti hyvä kysyä: Mitä minä voin tehdä?

Joulun alla muistetaan lähimmäisiä korteilla, herkuilla ja hyvän joulun toivotuksilla. Muista myös hoivakodissa olevaa mummoa ja pappaa tai muuta läheistäsi. Jos ajattelet, että se on ajan tuhlausta, olet väärässä. Vie mennessäsi jokin pieni herkku. Kerro kuulumisistasi, vaikka et saisikaan enää vastausta. Näytä läheisellesi puhelimestasi kuvia, hetkiä eletystä elämästä. Tee se, vaikka niitä ei enää niin hyvin nähtäisikään. Kuunnelkaa yhdessä, vaikka joku perinteinen joululaulu.

Suo ikäihmiselle hetkesi ja ajatuksesi. Joulukiireet odottavat kyllä tämän aikaa, istu alas ja silitä elämän silottamaa kättä.

Vaikka ihminen olisikin jo vanhuuden kuluttama tai sairauden uuvuttama, hän on ollut sinulle joku. Se on arvokasta ja aikasi arvoista.

Pidetään kaikki mukana joulun juhlassa.

“Rauhaa, joulurauhaa, Muista joulusi pyhittää. Se vain, mikä meissä on hyvää, Meidän jälkeemme tänne jää.” Joel Hallikainen laulaa Joulurauhaa laulussa. Tämä mielessäni toivon kaikille hyvää joulun aikaa.

Krista Heikkinen

Kirjoittaja on Rovaniemen Keskustanaisten puheenjohtaja ja Lapin Keskustanaisten hallituksen jäsen 

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiVie joulumieltä myös ikäihmisille