Joulupukin konttiin lahjoja kahden L:n taktiikalla

Kävin kuuntelemassa presidenttiehdokas tohtori Olli Rehniä Seinäjoella. Mielestäni hänellä oli innostava viesti meille kaikille ja erityisesti nuorisolle. Kahden L:n taktiikka.

Lukemalla ja liikkumalla kehittää fyysistä ja henkistä kuntoa. Rehn kertoi lukevansa paljon kauno- ja tietokirjallisuutta. Hän pyrkii harrastamaan kerran viikossa jalkapalloa, arkiliikuntaa unohtamatta. Erittäin tärkeitä viestejä meille kaikille.

PISA -tutkimustulokset on yhteiskunnan peili. Joulukuun alussa julkaistiin alustavat Pisa -2022 tulokset, jotka ovat laskussa suomalaisten näkökulmasta. Julkisuudessa on reposteltu älylaitteiden haittavaikutuksista oppijoiden keskittymiseen.

Siteraan Minna Canthia ”Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä”.

Itse olen paljon puhunut politiikassa myös sujuvista tieto- ja viestintätekniikan taitojen merkityksestä oppimisessa ja olenpa aikoinaan tehnyt gradutyön kyseistä aiheesta. Olen puhunut digipalvelujen puolesta viimeiset kuusi vuotta niin kunnallisessa kuin maakunnallisessa politiikassa ja nyt Keskustanaisissa.

Minulle oli PISA -tuloksista todella iloinen uutinen, ettei ict-laitteiden käytön määrä kouluissa tai vapaa-ajalla ole selittävä taustatekijät esimerkiksi suomalaisten nuorten matematiikan osaamisen vaihteluun. Enemmänkin kirjojen määrä kotona tai sosioekonominen tausta selittää matematiikan osaamisen vaihtelua.

Muistan omasta lapsuudestani, kuinka tärkeä pienessä kylässä oli kirjastoauton säännöllinen vierailu. Kävimme papan kanssa lainaamassa kirjallisuutta iltalukemiseksi. Hän nautti Kalle Päätalon kirjoista ja minä taisi lukea tuohon aikaan Anni Polvan Tiina -sarjaa. Sieltäkö lie olen imenyt itseeni pientä kapinahenkeä ja papan kannustuksella.

Juuri näin kahden L:n taktiikalla joulupukin konttiin. Liikuntaa tai kirjallisuutta.

Merkityksellistä yhdessäoloa ylisukupolvirajojen.

Hyvää joulua kaikille,

Tuija Leivo-Rintakorpi
Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja

Lue seuraavaksi

Vie joulumieltä myös ikäihmisille
19.12.2023 / Avain-blogi
EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiJoulupukin konttiin lahjoja kahden L:n taktiikalla