Valitaan parhaat kyvyt valtakunnan johtoon

Kukapa olisi uskonut, missä Suomi ja koko maailma makaavat vuonna 2024. Vain muutama vuosi sitten uskoimme Itä-Suomessa, että uusi Parikkalan rajanylityspaikka lisää maakuntaamme elinvoimaa, kun saamme alueelle merkittävästi lisää asiakasvirtoja. Toisin kuitenkin kävi ja itäisellä raja-alueella vuosikymmenien aikana tehty työ on nyt mennyt hukkaan. Erityisesti moni matkailuyrittäjä joutuu kohtaamaan aitoa pelkoa joutumisestaan epätoivon valtaan. Tässä epävarmassa tilanteessa tarvitaan valtakunnan johtoon parhaimmat kyvyt valamaan uutta uskoa tulevaisuuteen ja innostamaan meitä hyödyntämään resurssimme oikein.

Me suomalaiset olemme onnekkaita, kun presidentinvaaleissa on ehdolla yhdeksän älykästä ehdokasta. Jokaisella ehdokkaalla on erityisvahvuutensa, jotka vaikuttavat kunkin äänestäjän valintaan. Ja mikä parasta, jokainen äänestäjä saa täysin itsenäisesti, ilman minkään ulkopuolisen tahon painostusta päättää, millä perusteella ja kenet haluaa valtakunnan keulapaikalle seuraavaksi kuudeksi vuodeksi.

Omasta mielestäni Olli Rehnillä on muihin presidenttiehdokkaisiin nähden ylivertainen kokemus kansainvälisestä taloudesta. Hän painottaakin vakaan talouden merkitystä maan kokonaisturvallisuudessa. Rehn ymmärtää maaseudun ja yrittämisen merkityksen omavaraisuuden takaajana vaikkapa ruoan- ja energiantuotannon suhteen ja sen, kuinka tärkeää on pitää koko Suomi asuttuna ja elinvoimaisena. Niin henkilökohtaisessa elämässä kuin kansainvälisen uransa aikana Rehnin kohtaamat tilanteet ovat vahvistaneet hänen oikeudenmukaisuuden tajuaan.

Luotan siihen, että Olli Rehn pystyy parhaiten asettumaan neuvotteluosapuolen asemaan ja saamaan aikaan parhaimman tuloksen kulloisessakin ongelmatilanteessa.

Ruth Lähdeaho-Kero
puheenjohtaja
Itä-Savon Keskustanaiset

Lue seuraavaksi

Vie joulumieltä myös ikäihmisille
19.12.2023 / Avain-blogi
EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiValitaan parhaat kyvyt valtakunnan johtoon