Uusi alku

Pääsiäinen kutsuu meitä pohtimaan uudelleensyntymistä, uutta alkua ja vastuuta. Näin pääsiäisen lähestyessä, tarkastelen pääsiäisen merkitystä naisen näkökulmasta.

Naiset ovat pitkään olleet vastuussa monista elämän perustavanlaatuisista elementeistä. Perinteisesti naiset ovat olleet hoivaajia, perheen kivijalkoja ja yhteisöjen tukipilareita. Tämä vastuu ei ole ainoastaan konkreettista toimintaa, vaan myös henkistä ja emotionaalista sitoutumista.

Pääsiäinen tarjoaa meille tilaisuuden tarkastella tätä vastuuta uudelleen. Kristillinen symboliikka kertoo ylösnousemuksesta ja uudesta mahdollisuudesta. Mutta mitä tämä merkitsee naisille?

Se merkitsee mahdollisuutta kohdata omat haasteensa ja ylittää ne. Se merkitsee voimaa ja rohkeutta astua ulos mukavuusalueelta, ottaa vastuuta omasta elämästä ja ympäröivistä yhteisöistä. Se merkitsee myös kykyä hoivata itseään, löytää tasapaino omien tarpeiden ja muiden tarpeiden välillä.

Pääsiäisen sanoma naisille on siis moniulotteinen. Se kutsuu meitä olemaan vahvoja ja empaattisia, ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnistamme ja toisten hyvinvoinnista. Se muistuttaa meitä siitä, että uudelleensyntymä on mahdollista jokaiselle, ja että voimme aina löytää voimaa ja toivoa vaikeuksienkin keskellä.

Näinä pääsiäisen pyhinä voimme ottaa hetken pohtia omia vaikutusmahdollisuuksiamme ja vastuutamme yhteiskunnassa. Olkoon tämä aika inspiraationa rakentaa parempaa ja vastuullisempaa politiikkaa, joka palvelee kaikkia yhteiskunnan jäseniä.

Maritta Mynttinen
Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja