Politiikkaa vaan

Viime viikkoina on ollut monta erilaista tilaisuutta, joihin olen saanut ehdokkaana osallistua. Olen mielelläni mukana vaikuttamassa asioihin.

Olen ollut Keskustan riveissä vasta hetken, mutta lyhyessä ajassa olen huomannut, miten paljon ainakin Keskustan väki yrittää vaikuttaa asioihin, niin, että asiat olisivat paremmin meillä kaikilla. Mietin myös väittämää, jonka mukaan ihmisiä kiinnostaa hirveän vähän politiikka. Minua on aina kiinnostanut se, mitä itse voisin tehdä sen eteen, että kaikki olisi paremmin.

Kun nyt olen itse ollut toiminnassa aktiivisesti mukana, olen huomannut, että vaikka joku asia olisi hyvin, niin siihenkin tarvitaan päätös, että se niin sanottu hyvä asia jatkuu.

Itseäni kiinnostaa esimerkiksi, kuinka, omaishoitajina toimivat vanhempani jaksavat jatkaa tärkeää työtään, jotta minun pitkäaikaissairaalla veljelläni olisi jatkossakin mahdollisuus asua kotonaan laitoksen sijaan. Näen myös tärkeänä, että meidän nuorilla on jatkossakin mahdollisuus kouluttautua ja löytää hyvä työ, ja tämä maankamara säilyisi siedettävänä paikkana elää, myös heidän lapsilleen.

Politiikka on tärkeää, ja vaikuttaminen asioihin sitä kautta. Jos ei viitsi tehdä mitään, niin kuka tekee ja kuka huolehtii asioista. ”Mua ei kiinnosta” -asenteella ei pitkälle pötkitä.

Anne Lehto
Kirjoittaja on ehdolla eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Anne toimii Keskustan Länsi-Vantaan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja Keskustan Vantaan kunnallisjärjestön sekä Vantaan Keskustanaisten hallituksissa. Hän on lautamies, yrittäjä, hoitoalan ammattilainen ja äiti.