Monimuotoisuus tuo menestyksen

Kansainvälisessä pörssiyhtiössä opin arvostamaan mantraa, että työyhteisön on oltava monimuotoinen ja osallistava (diverse and inclusive).

Menestyksen dynamiikan luovat erilaiset ja eritaustaiset ihmiset, ja kulttuuri mahdollistaa sen, että jokainen tuntee olevansa yhteisön arvokas jäsen.

SUOMEN KESKUSTA, valtionhoitajapuolue on kannatusalhossa. Monimuotoisuuden ja osallisuuden yhdistämisessä ei ole onnistuttu.

Kierre ei katkea ennen kuin pystymme uskottavasti brändäämään itsemme metropolialueen yli miljoonalle suomalaiselle ja niille noin kahdelle miljoonalle, joiden kotipaikka on yli 50.000 asukkaan taajama (Kuntaliitto: C23-lista).

Aito kiinnostus kaupungeissa asuvien todellisuudesta ei ole pois peruskannattajakunnaltamme vaan päinvastoin. Mitä leveämmin hartioin vaikutamme Suomen tulevaisuuteen, sitä paremmin edistämme kaikille tärkeitä asioita.

Kevään 2023 eduskuntavaaleissa on oltava hyvät listat kaikkialla. Hyttyssarjalaisuus pääkaupunkiseudulla heikentää entisestään keskustan valtakunnallista voimaa.

Helsingissä on runsaasti liikkuvia naisäänestäjiä, joille ehdokkaaseen samastuminen on ensisijaista.

TASA-ARVOPUOLUEENA emme puhu kärkiehdokkaista ja ääni-imureista. On kuitenkin pään pistämistä pensaaseen kieltää, etteikö tällaisia henkilöitä tarvita juuri Suomen pääkaupungissa.

Kärkiehdokas antaa potkua kaikkien kampanjoihin ja madaltaa ehdokkaaksi lähtemisen kynnystä.

On oltava eri-ikäisiä ihmisiä erilaisin profiilein, yrittäjiä, opettajia, sotealan ihmisiä, yliopistoväkeä, opiskelijoita, duunareita ja toimitusjohtajia. Ja naisten imuun uskon edelleen. Helsingissä on runsaasti liikkuvia naisäänestäjiä, joille ehdokkaaseen samastuminen on ensisijaista.

Helsingissä on kasvava määrä yksineläjätalouksia, joista mikään puolue ei erityisemmin tunnu välittävän.

SAMA strategia toimii myös keskustanaisten työssä. Kansallispuku ei ole pääsyvaatimus – sitäkin minulta on joskus kysytty.

Meidän on saatava mukaan aatteeseen mieltyneitä eri-ikäisiä ja eritaustaisia naisia ja naisoletettuja. Matalan kynnyksen tapahtumat tukevat monimuotoisuutta ja osalliseksi pääsemistä.

Puheenjohtaja Annika Saarikon perustamassa Polte-verkostossa meitä on 30-65-vuotiaista muodostunut joukko, jota erilaisista taustoista huolimatta yhdistää innostus politiikkaan.

Liike-elämästä tarttunut oppi on myös, että itseä saa kehua niin paljon kuin sielu sietää, mutta kilpailijoista ei saa puhua rumasti.

Jos tämä oppi menee selkäytimeen, opimme myös paremmin näkemään vahvuutemme ja mahdollisuutemme.

Kunhan itse teemme parhaamme, muut tehkööt perässä.

Päivi Mononen-Mikkilä
varapuheenjohtaja
Suomen Keskustanaiset

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiMonimuotoisuus tuo menestyksen