Joku päättää aina

Kansa ja valta. Kansanvalta. Vaikka sanaa ei julkisessa keskustelussa kovin paljon näy, kysymyksessä on niin kallisarvoinen asia, että siitä on syytä pitää kiinni. Se ei ole itsestäänselvyys.

Kansanvalta sisältää aina ihanteen, jossa jokaisella ihmisellä on oikeus vaikuttaa omaa elämäänsä koskeviin asioihin. Tutkituksi tiedetään, että tämä on keskeinen asia onnellisuudessa ja hyvinvoinnissa.

Tässä vaikuttamisessa jokainen voi olla osallisena joko ehdokkaana tai äänestäjänä.

KUNNALLISJÄRJESTÖISSÄ tehdään kiivaasti työtä kuntavaaliehdokkaiden saamiseksi listoille. Vaalityö- ja ideointiryhmät kokoontuvat pyrkimyksenään saada mahdollisimman hyvä vaalitulos.

Tämä aika vaatii yhteistyökykyisiä, toisia ymmärtäviä, eri elämäntilanteissa olevia ja eri-ikäisiä ehdokkaita. Tarvitsemme valtuustoihin dialogia erilaisten näkemysten välillä, jotta voimme luoda sellaista tulevaisuutta, jossa haluamme elää.

Poliittinen toiminta on yhteistä toimintaa, jonka avulla on mahdollisuus ratkaista, miten palvelut kunnissa toimivat, mitä palveluita tarvitaan, miten yhä suurempi joukko saadaan osallistetuksi tuomaan omia näkemyksiään esille.

Kunnissa on kysymys meidän asioistamme. Jokainen kuntalainen on siinä asiantuntija. Jokainen ehdolle asettuva on asiantuntija.

POLIITTINEN toiminta ei ole likaista peliä, vaikka se halutaan niin usein nähdä.

Meillä ei ole varaa luovuttaa kansanvaltaa äärireunojen temmellyskentäksi.

Asiat eivät ole koskaan pelkästään joko hyviä tai pahoja, vaan kaikissa hyvissä ja tavoiteltavissa asioissa on myös haastavia osia, jotka eivät ole niin mukavia.

Reaalimaailma toimii sekä–että -periaatteen mukaan. Voimme kuitenkin muistaa, että parhaaseen lopputulokseen päästään, kun ratkaisuja haetaan yhdessä, toisiamme arvostaen ja kuunnellen.

JOKU päättää aina asioistamme, joten mikset se olisi sinä.

Asetu rohkeasti ehdolle. Juuri sinä voit olla se puuttuva palanen keskustalaisessa päätöksenteossa, jota ilman tulevaisuus ei ole se, mikä sen haluamme olevan.

Ja ellet itse asetu ehdolle, ilmianna hyvä ehdokas ja äänestä hyviä ehdokkaita.

Tulevaisuus tehdään yhdessä, kansanvaltaisuudessa.

Anne Herttuainen
Kirjoittaja on Suomen Keskustanaisten hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Keskustanaisten Itä-Savon piirin puheenjohtaja.

(Julkaistu Suomenmaan puheenvuoro palstalla)

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiJoku päättää aina