MEP Elsi Katainen: Susihaittojen ehkäisyyn tarvitaan lisää liikkumatilaa

Europarlamentaarikko Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) haluaa jäsenmaille lisää liikkumatilaa, jotta susihaittoihin voidaan puuttua nykyistä tehokkaammin.

– Susikannat ovat vahvistuneet ympäri Eurooppaa niin, ettei ikäviltä kohtaamisilta voida enää välttyä. Suomessa meillä on vakava huoli ihmisten, metsästyskoirien ja kotieläinten turvallisuudesta, minkä vuoksi susihaittojen ehkäisyyn on saatava lisää pelivaraa, Katainen puhui tänään eurooppalaisessa suurpetoseminaarissa, jonka hän järjesti Euroopan parlamentin Biodiversity, Hunting, Countryside –työryhmän kanssa.

Virtuaalisessa seminaarissa puhui europarlamentaarikkojen lisäksi mm. Euroopan komission luonnonsuojelusta vastaavan yksikönpäällikkö Nicola Notaro.

Susikantojen hoidossa Suomea sitoo EU:n luontodirektiivi. Sen toimeenpanoa valvoo Euroopan komissio.

– Viestini komissiolle on selkeä: susikantojen kestävä rajoittaminen sekä monipuolinen hoito on tärkeää ja sillä on merkitystä! Esimerkiksi kannanhoidollisella metsästyksellä voidaan ehkäistä sala-ampumista ja lisätä suden ihmisarkuutta, jotta se pysyy poissa asutusten läheltä, työryhmän varapuheenjohtajana toimiva Katainen kertoo.

Tänään myös Suomen eduskunnassa keskustellaan sutta koskevasta kansalaisaloitteesta, joka keräsi yli 60 000 allekirjoitusta. Aloite vaatii suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista Suomessa susivahinkojen estämiseksi.

– Kansalaisaloitteen allekirjoitusten nopea kerääminen kertoo yhteiskunnasta nousevasta syvästä huolesta, joka on otettava vakavasti niin Suomen kuin EU:n susia koskevassa päätöksenteossa, Katainen linjaa.

EtusivuAjankohtaistaUutisetMEP Elsi Katainen: Susihaittojen ehkäisyyn tarvitaan lisää liikkumatilaa