Ehdokashankintaan loppukiri

Tulevien kuntavaalien ehdokashankinta on ollut erityisen haastavaa. Jokainen kunnallisjärjestö ja paikallisyhdistys on saanut tehdä töitä hartiavoimin ehdokkaiden löytymiseksi. Kilpailemme ikäryhmästä riippuen perheen, työn, opiskelujen, omien ja lasten harrastusten ja Netflixin kanssa. Joissakin keskusteluissa ollaan tyytymättömiä valtakunnan politiikkaan. Annammeko periksi vai löydämmekö itsestämme taisteluhengen? Annammeko mielikuvapolitiikan ja populismin voittaa? Peruskannattajiemme joukoissa on ollut aistittavissa lamaannusta. Mikä muu puolue puolustaa koko Suomea niin hyvin kuin Keskusta?

Puolueemme kansanedustajat ovat tehneet hyvää keskustalaista politiikkaa, mutta emme ole saaneet viestiämme pinnalle. Miksi me Keskustalaiset uskomme mieluummin muutamien puolueiden puheita kuin omien toimijoidemme sanomaa? Jos emme tiedä, kysytään omilta ministereiltämme ja kansanedustajiltamme, miten joku asia on.

Varmasti joitakin asioita olisi pitänyt tehdä toisin, mutta jos Keskusta ei olisi hallituksessa, olisi hallituksen kädenjälki aivan erinäköistä. Meidän täytyy uskoa itseemme, luottaa toisiimme ja tukea toisiamme. Uskon, että viimeisten kymmenen päivän aikana voimme saada listamme lähes täyteen, jos me niin päätämme. Otetaan loppukiri ehdokashankinnassa!

Lähiaikoina saamme tietää, pystytäänkö vaaleja järjestämään huhtikuussa. Uusien kampanjoinnin muotojen lisäksi on otettava käyttöön vanhoja ja perinteisiä konsteja. Me Keskustalaiset olemme parhaimmillamme, kun pääsemme tapaamaan ihmisiä.

Pohdimme, kuinka moni iäkäs ihminen ei uskalla lähteä äänestämään pelätessään terveytensä puolesta. Nämä asiat täytyy ratkaista niin, että jokainen voi turvallisesti käyttää äänioikeuttaan.

Puoluejohdon, ministereiden ja kansanedustajien suuntaan esitän toiveen. Tarvitsemme valtakunnan tasolta keskustalaisia ulostuloja, selkeitä kannanottoja, ja ne on saatava läpi mediassa. Tämä helpottaa toimintaamme kentällä. Yhteisvoimin, yhdessä tuumin hoidamme nämäkin vaalit kunniallisesti ja voitokkaasti. Ei anneta galluppien ja populistien voittaa! Kuntamme ja maakuntamme tarvitsevat päättäjiämme.

Sari Palmu
Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiEhdokashankintaan loppukiri