Kymenlaakson Keskustanaiset: Turvakotipalvelut tasapuolisesti tavoitettavaksi koko maassa

Joka kolmas nainen Suomessa kokee parisuhdeväkivaltaa. Kymenlaaksossa tukea parisuhdeväkivallan kohdatessa tarjoavat muun muassa Kymsote ja Ensi- ja turvakotiyhdistys. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ylläpitää ja Kymsote tuottaa turvakotipalvelua eli Villa Jenseniä Kotkassa. Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys puolestaan auttaa ja tukee perhe- ja lähisuhdeväkivallan katkaisemisessa.

Turvakodit ovat parhaiten tunnettuja ja helpoiten lähestyttäviä palveluita niille, jotka asuvat niiden läheisyydessä. Tämä saattaa johtaa siihen, että kauempana turvakodista asuvat ihmiset eivät tavoita palveluita, vaikka palvelulle saattaisi olla tarvetta. Esimerkiksi Kymenlaaksossa alle 10 prosenttia Villa Jensenin asiakkaista tulee Kouvolasta, vaikka noin puolet maakunnan asukkaista asuu kaupungissa.

Päättäjien tulisi miettiä, että olisiko turvakodit tavalla tai toisella saatava paremmin tavoittamaan ihmisiä ympäri maakunnan, esimerkiksi etäturvakodin mallia luomalla.

Kymenlaakson Keskustanaiset katsoo, että turvakotitoiminta on merkityksellistä ja siihen varattavat resurssit on turvattava ja ohjattava niin että, palvelut saavuttavat sitä tarvitsevat henkilöt koko Kymenlaaksossa. Niin ikään työtä kuntien ja hyvinvointialueiden välillä on lisättävä naisiin kohdistuvan väkivallan ja parisuhdeväkivallan kitkemiseksi.

EtusivuAjankohtaistaUutisetKymenlaakson Keskustanaiset: Turvakotipalvelut tasapuolisesti tavoitettavaksi koko maassa