Itä-Savon Keskustanaiset: Kotimaista lähiruokaa

Monipuolinen lähellä tuotettu kotimainen ruoka kuuluu julkisen sektorin ruokaloihin itsestään selvyytenä. Harhaanjohtavin ja puutteellisin laskelmin yritetään tarkoitushakuisesti syyllistää suomalaisia tuottajia, joiden pitkäaikainen ja määrätietoinen osaamisen kehittäminen on johtanut maailmanlaajuisestikin katsottuna ensiluokkaisten ja eettisesti kestävien elintarvikkeiden tuottamiseen.

Media myllyttää ilmastoahdistusta ja siihen yritetään reagoida jokapäiväisillä arjen teoilla kuten omien ruokailutottumusten muuttamisella. Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari on laatinut valmiin valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan tuontiruoan määrän puolittamista kaupungin tai kunnan ruokapalveluissa vuoteen 2025 mennessä, erityisesti kehotetaan välttämään soijaa ja riisiä.
Naudasta ollaan tekemässä ilmastopahista, mutta oman hiilijalanjäljen seuraaminen ei tunnu kiinnostavan. Kuka nyt luopuisi saavutetusta elintasostaan maailman pelastamiseksi.

Itä-Savon Keskustanaiset kannustaa kaikkia suosimaan lähi- ja seuturuokaa, koska se on puhdasta, vastuullisesti tuotettua ja helposti jäljitettävissä. Lähiruoan suosiminen on myös paikallistalouden ja työllisyyden tukemista sekä ekologista, perustuen vähäisempiin ruokakilometreihin.

Haastamme kotitaloudet paitsi lisäämään lähiruoan osuutta, myös vähentämään ruokahävikkiä. Hävikkiä syntyy eniten kotitalouksissa. Jokainen suomalainen heittää roskiin keskimäärin 23 kiloa syömäkelpoista ruokaa. Kannustamme myös omien kulutustottumuksien päivittämiseen.

EtusivuAjankohtaistaUutisetItä-Savon Keskustanaiset: Kotimaista lähiruokaa