Vuoden tärkein etäpalaveri järjestetään jouluna

Koronapandemia on ajanut monet perheet pohtimaan joulun viettoa, mikä voi herättää voimakkaitakin tunteita. Suuret sukukokoontumiset ja matkustaminen maakuntiin isovanhempien ja muiden sukulaisten luokse on monelle jokavuotinen perinne, josta luopuminen voi kirpaista yllättävän paljon.

Ihmisillä on hyvin erilaisia toiveita jouluun liittyen. Koronapandemian aikana on hyvä ymmärtää, että kaikilla on oikeus pitää huolta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Jokaisella on myös oikeus kieltäytyä tapaamisista, vaikka toinen osapuoli pahoittaisikin siitä mielensä.

Joulun viettoa pohdittaessa on myös hyvä muistaa, että yksinäisyyttä on ollut olemassa jo ennen koronapandemiaa. Jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain tai jatkuvasti. Yksinäisyys heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten köyhyyttä ja huono-osaisuutta.

Joulu voi olla yksinäiselle erityisen vaikeaa ja ahdistavaa aikaa. Kanssaihmisten ystävällisyydellä on silloin tavallistakin suurempi merkitys.
Keskustanaiset toivoo, että löydämme tapoja, joiden avulla voimme tavata läheisiä ja joulu on mahdollisimman turvallinen kaikille. Ulko-oven taakse tai postilaatikkoon toimitettu joulutervehdys ilahduttaa varmasti ja lähellä asuvien sukulaisten ja ystävien kanssa voi tavata joulukävelyllä tai vaikka joulunuotiolla. Myös lukuisat järjestöt auttavat ja päivystävät joulun pyhien aikana.

Monet hoitokodit ja palvelutalot ovat ideoineet videotapaamisia, jolloin joulun sanoma saavuttaa myös ikäihmiset ja riskiryhmiin kuuluvat turvallisesti. Vuoden tärkein Teams-palaveri on jouluna.

EtusivuAjankohtaistaKannanototVuoden tärkein etäpalaveri järjestetään jouluna