Suomen Keskustanaiset: Puoliväliriihi oli perheriihi

Keskustanaiset kiittävät Sipilän hallitusta kehysriihen perhemyönteisistä päätöksistä.

– Päivähoitomaksujen alentaminen parantaa perheiden taloudellista tilannetta ja tekee työnteosta kannattavampaa. Arviolta 6 700 perhettä tulee maksuttomuuden piiriin. On myös muistettava, että kenenkään maksut eivät nouse. Kotihoidontuki on edelleen perheiden käytettävissä, kiittää Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen.

Perheiden tukeminen on Keskustanaisten mielestä investointi tulevaisuuteen.

– Opiskelevat perheet saavat huoltajakorotuksen. Lasten hankkimisen ja kasvattamisen on oltava Suomessa mahdollista myös opiskelun ohessa. Huoltajakorotuksen palauttaminen opintotukeen onkin merkittävä askel opiskelijaperheiden tilanteen korjaamisessa. Palautusta on odotettu noin 25 vuotta.

Poliittisen naisjärjestön mielestä perhepolitiikkaa tarvitaan entistä enemmän.

– Eriarvoistuminen on todellisuutta. Huolestuttavinta on lasten, nuorten ja perheiden jakautuminen entistä jyrkemmin hyvin- ja pahoinvoiviin. Siksi hallituksen päätökset ovat tervetulleita. Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn satsataan 45 miljoonaa euroa. Lisäksi hallitus panostaa lasten ja perheiden palveluihin sekä tukee päihdeäitejä. Nämä päätökset osoittavat, että Keskustan vahva kädenjälki näkyy hallituksen kehysriihipäätöksissä.

EtusivuAjankohtaistaKannanototSuomen Keskustanaiset: Puoliväliriihi oli perheriihi