Keskustanaisten puheenjohtajuudesta tulossa kisa – Sari Palmu asettui ehdolle

Keskustanaisten varapuheenjohtaja Sari Palmu pyrkii keskustan naisjärjestön puheenjohtajaksi kesäkuussa järjestettävässä kokouksessa.

Ilkka-Pohjalainen kertoi Palmun ehdokkuudesta jo perjantai-iltana. Palmu vahvistaa tiedon Suomenmaalle.

– Olen saanut todella paljon kyselyitä ympäri Suomea. Eilen keskustanaisten Etelä-Pohjanmaan piiri päätti esittää minua puheenjohtajaksi. Eli kyllä, olen ehdolla, Palmu sanoo.

Keskustanaisten nykyinen puheenjohtaja Ulla Parviainen kertoi maaliskuussa, ettei hän hae jatkokautta keskustan naisjärjestön johdossa.

PUHEENJOHTAJAKAMPANJANSA yhdeksi kärkiteemaksi Palmu nimeää keskustanaisten merkityksen ja näkyvyyden kasvattamisen. Naisjärjestöä voitaisiin hänen mielestään hyödyntää keskustan sisällä enemmän. Keskustanaiset voisivat myös enemmän ottaa kantaa puolueen asioihin.

Keskustanaisten puheenjohtajana Palmu pyrkisi aloittamaan säännölliset keskustelut keskustan puoluejohdon kanssa. Silloin yhteys puolueeseen olisi suora ja aktiivinen.

– Keskustanuorilla tällainen toimintapa jo on.

PALMUN mielestä keskustanaisten järjestökenttää voisi hyödyntää enemmän myös puolueen työssä.

– Keskustanaisilla on todella toimivia piirejä ja jaostoja. Jäsenistössä on useiden eri alojen ammattilaisia. Sitä aktiivisuutta ja asiantuntijuutta pitäisi saada paremmin esiin.

Palmun mukaan naisjärjestön tehtävä on tukea nousevia nuoria naisia heidän poliittisella urallaan. Kaikki eivät kuitenkaan halua politiikasta uraa, hän huomauttaa.

– On muistettava se, että kaikki toimijat eivät halua lähteä vaikuttamaan edes kunnallispolitiikkaan, vaan monet haluavat vain olla mukana toiminnassa. Myös he ovat puolueelle äärimmäisen tärkeitä.

KESKUSTANAISTEN uusi puheenjohtaja valitaan 18.–19. kesäkuuta järjestettävässä naisjärjestön edustajakokouksessa. Kokous järjestetään etäyhteyksillä.

Keskustanaisten puheenjohtajuudesta käydään kisa, sillä paikkaa tavoittelee myös toinen keskustanaisten varapuheenjohtaja, turkulainen Anna Sirkiä.

Palmun mukaan puheenjohtajakisa on pelkästään hyvä asia. Se tuo naisjärjestön ympärille ”mukavaa säpinää”.

– Olisin huolestunut, jos tehtävä ei kiinnostaisi ihmisiä. Nyt näyttää siltä, että paikka on haluttu.

Alajärvellä asuva Palmu on pitkän linjan keskustalainen toimija. Hän työskentelee maatalousyrittäjänä. Koulutukseltaan hän on lastensairaanhoitaja.

EtusivuAjankohtaistaKannanototKeskustanaisten puheenjohtajuudesta tulossa kisa – Sari Palmu asettui ehdolle