Helsingin Keskustanaiset: Keskustan jäsenten päästävä vaikuttamaan Helsingin pormestariehdokkaan valintaan

Keskustanaisten Helsingin piiri vaatii 26.11. pidetyn syyskokouksensa kannanotossa, että Helsingin keskustalaiset pääsevät vaikuttamaan puolueen pormestariehdokkaan valintaan mahdollisimman laajasti.

Parhaimmin demokratia toteutuu jäsenäänestyksellä, mutta vähintään on järjestettävä ylimääräinen piirikokous, jossa ehdokas valitaan.

Toivomme, että puolueella on paikasta kilpailemassa useita ehdokkaita. Meillä on erinomaisia naisehdokkaita, muun muassa kaupunginvaltuutetut Laura Kolbe ja Terhi Peltokorpi sekä eri lautakuntapaikoissa toiminut Eeva Kärkkäinen. Kannustamme heitä asettumaan ehdolle.

KUN pormestariehdokas valitaan läpinäkyvästi ja demokraattisesti, sen myötä saadaan vaaleihin toivottua säpinää ja itsensä likoon laittaneille ehdokkaille näkyvyyttä.

Ennen kuin päätös tehdään, on järjestettävä virtuaalinen ehdokaskiertue, johon kaikki halukkaat keskustalaiset pääsevät osallistumaan. Kun ehdokkaat voivat esittäytyä ja heille voidaan tehdä kysymyksiä, myös heidän välisensä erot tulevat parhaiten näkyville. Millaiseksi he haluavat pääkaupunkiamme kehittää?

AVOIN jäsenvaali ja julkisuuden hyödyntäminen sitä kautta antavat myös mahdollisuuden sen selvittämiseen, ovatko ehdokkaat aidosti sitoutuneet pormestarin tärkeimpään tehtävään – Helsingin johtamiseen, vai onko ehdokkaaksi asettuminen pelkkä julkisuustemppu.

Helsinki on valtava konserni ja Suomen suurin työnantaja. Isosta yrityksestä se eroaa kuitenkin siinä, että johtajan valintaan voivat osallistua kaikki yli 600 000 asukasta.

Tämän vuoksi myös ehdokaskandidaattien valintaan pitää voida osallistua mahdollisimman monen.

EtusivuAjankohtaistaKannanototHelsingin Keskustanaiset: Keskustan jäsenten päästävä vaikuttamaan Helsingin pormestariehdokkaan valintaan