Anna Sirkiä pyrkii keskustanaisten puheenjohtajaksi – “En turhaan pitkitä tätä“

Keskustanaisten varapuheenjohtaja Anna Sirkiä kertoo olevansa käytettävissä keskustanaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Naisjärjestön nykyinen puheenjohtaja Ulla Parviainen kertoi maanantaina, ettei hän hae jatkokautta kesäkuussa järjestettävässä edustajakokouksessa.

Sirkiä kertoo lähettämässään tiedotteessa saaneensa Parviaisen ilmoituksen jälkeen useita yhteydenottoja, joissa on kyselty puheenjohtajaehdokkuudesta.

– En turhaan pitkitä tätä ja ilmoitankin, että olen käytettävissä puheenjohtajaksi, mikäli edustajakokous näin päättää, Sirkiä sanoo.

SIRKIÄ tavoitteli keskustanaisten puheenjohtajuutta myös vuonna 2019, mutta silloin järjestöä vuodesta 2017 luotsannut Parviainen sai jatkokauden ja Sirkiä valittiin järjestön varapuheenjohtajaksi.

Sirkiä kertoo tavoitteekseen vahvistaa keskustanaisten roolia puolueessa. Naisjärjestö kaipaisi hänen mielestään myös lisää näkyvyyttä.

– Suomi ei tosiaankaan ole tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta valmis, eikä näiden arvojen edistäminen tunnu olevan likikään kaikkien mielestä edes tärkeää. Siksi keskustanaisiakin tarvitaan edelleen, kaikkien näiden kahdeksankymmenen vuoden jälkeenkin.

Sirkiä luotsaa tällä hetkellä Varsinais-Suomen keskustanaisia.

TURUSSA asuva Sirkiä on ammatiltaan muusikko ja työskentelee laulunopettajana. Hän myös opiskelee oopperalaulua Pietarin konservatoriossa.

Aiemmin Sirkiä on työskennellyt muun muassa eduskunta-avustajana.

Sirkiän puoliso on keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä.

KESKUSTANAISET valitsee uuden puheenjohtajiston edustajakokouksessaan 18.–19. kesäkuuta 2021.

EtusivuAjankohtaistaKannanototAnna Sirkiä pyrkii keskustanaisten puheenjohtajaksi – “En turhaan pitkitä tätä“