Uudella innolla, naisvaltaisella johdolla!

Keskusta sai Sotkamosta hyvät eväät tulevaisuuteen. Viikonloppu osoitti, että yhdessä tekemisen henki on puolueessa vahva. Keskusta on kansanliike.

Puolueemme asia kiinnostaa, sillä viikonlopun kokoukseen osallistui yli 4000 keskustalaista. Signaali on hyvä.

Vastaava on ollut havaittavissa eri piirijärjestöissä. Vuosikokouksissa on ollut esimerkiksi runsaasti väkeä liikenteessä kevään aikana.

Mikä oli puoluekokousviikonlopun anti? Henkilövalintojen ja poliittisten linjausten lisäksi mieleen jäi Sipilän puhe lauantailta. Siinä rakennettiin askelmerkkejä tulevaisuuteen. Nyt on keskustelun aika!

Lauantaina pääministeri Juha Sipilä esitteli luottamuksen apilaa, joka luo perustan yhteiselle reissulle. Seuraavan vuoden aikana käydään useat vaalit ja samanaikaisesti puoluetoimintaa on kehitettävä, jotta Keskusta on valmis seuraavalle vuosikymmenelle.

Erityisen iloinen olin siitä, että lauantain puheessa Sipilä esitteli keskustalaista ajatusmaailma laaja-alaisesti. Talous- ja työllisyysteemojen lisäksi perhepolitiikka sai Juhan puheessa ansaitun huomion.

Sipilä totesi aivan oikein, ettei perhemyönteistä ilmapiiriä rakenneta vain vanhempainvapaan kuukausikiintiöitä siirtämällä. Keskustalle perhepolitiikka ei ole joko/tai kysymys, vaan sekä/että kysymys. Suomessa on vahvistettava perhemyönteistä ilmapiiriä, jossa otetaan huomioon erilaiset perheet.

Keskusta ei vaikene hankalista asioista. Perheväkivalta on nostettava entistä vahvemmin julkiseen keskusteluun. Henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa ei tule hyväksyä missään muodossa.

Puolueen on jatkossakin tartuttava epäkohtiin. Tämä on luontevaa jatkumoa Suomi kuntoon – talkoille.

Viikonloppuna tehdyt henkilövalinnat ja linjaukset antavat hyvät lähtökohdat jatkoon. Olen iloinen siitä, että puoluejohtoon valittiin osaavia naisia. Ensimmäistä kertaa puolueen 112 – vuotisessa historiassa puoluejohdossa on enemmän naisia kuin miehiä.

Henkilövalinnat antavat erinomaisen mahdollisuuden kirkastaa puolueen julkikuvaa ja oikaista vääriä mielikuvia puolueesta. Keskusta on esimerkiksi leimattu julkisesti ukkopuolueeksi. Tämä mielikuva pitää oikaista, sillä puolueessamme on paljon osaavia naisia vastuullisilla paikoilla niin paikallisella, maakunta kuin valtakunnan tasolla. Huomionarvoista on sekin, että meppijoukkueemme on täynnä naisenergiaa. Tämä vahvuus on hyödynnettävä puolueen toiminnassa.

Viime eduskuntavaalien jälkeen kävimme aiheellisen keskustelun ehdokasasettelusta eri vaalipiireissä. Ehdokasasetteluun kannattaa kiinnittää oikeasti huomiota. Esimerkiksi Savo-Karjalan vaalipiirin menestys perustui siihen, että Keskustalla oli tasapainoinen ehdokaslista. Listalla oli uutta voimaa ja kokemusta, nuoria, naisia ja miehiä.

Keskusta menestyy tulevissakin vaaleissa joukkueena kautta maan. Tämä on syytä muistaa.

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiUudella innolla, naisvaltaisella johdolla!