Pitkä mies näkee kauas

Meille kaikille tasa-arvo on tärkeä asia. Ihmisten, naisten ja miesten yhtäläinen mahdollisuus osallistua Suomen rakentamiseen eri puolella laajaa isänmaatamme.

Minä pidän tärkeänä, että tasa-arvosta puhuvilla pitää olla myös näyttöjä tasa-arvoteoista. Meidän ehdokkaallamme Matti Vanhasella tekoja on. Hänen toisessa hallituksessaan oli enemmistö naisia. Se on maailmanennätys, josta Keskustanaiset ovat muistaneet Mattia tasa-arvotekokunniakirjalla.

Minun on hyvin helppo olla keskustalaisena naisena ja Keskustanaisten puheenjohtajana tukemassa Matti Vanhasta Suomen tasavallan presidentiksi. Presidentin valinta ei ole miesasia. Se ei ole naisasia, vaan se on meidän yhteinen asia.

Kovissa paikoissa yhteiskuntamme eheys on ratkaissut sen, että meitä ei murrettu. Ehdokkaamme hyvin kiteyttää: ”Suomen asia on ollut aina itsestämme kiinni. Myös nyt Suomen asia on meidän.”

Suomen asian hoitaminen on kiinni myös siitä, että me suomalaiset osaamme valita oikeat ja pystyvimmät henkilöt meidän keskeisiin tehtäviin, erityisesti tehtäviin, joissa on kyettävä kansainväliseen yhteistyöhön sekä turvallisuus- ja ulkopolitiikkaan.

Minulle on tärkeää, että Suomen tasavallan presidentti hallitsee globaalit kysymykset yhtä suvereenisti kuin Suomen asiat. Ehdokkaamme hallitsee ja osaa.

Minulla on ollut ilo olla mukana tässä meille rakkaassa keskustaliikkeessä aktiivitoimijana jo yli 20 vuotta. Ehdokkaamme Matti on ollut paljon pidempään. Olen seurannut hänen toimintaansa aikaisemmin etäämmältä, nykyisin läheltä työkaverina saman eduskuntaryhmän jäsenenä.

Olen viehättynyt ehdokkaamme laajaan osaamiseen. Asia kuin asia, hän kykenee asemoimaan sen kokonaisuuteen ja näkee asiat pitkälle tulevaisuuteen. Voikin sanoa, että pitkä mies näkee kauas ja korkealta näkee laajasti.

Lainaan Mattia kirjastaan Uudistajat: ”Politiikassa toimivalla pitää asiakysymyksissä olla kanttia, mutta vierastan sitä, että poliitikko tekee itsestään pääasian. ”

Matilla on kanttia tilanteessa kuin tilanteessa, kuten vastuullisessa tehtävässä olevalla tuleekin olla.

Viime aikoina on tullut esiin se Matti, jonka me työkaverit tunnemme. Olemme saaneet nähdä vapautuneen, huumorintajuisen ja hymyilevän presidenttiehdokkaan. Ihmisen, joka sydämestään tekee työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi, ihmisen, joka on valmis auttamaan, tukemaan ja antamaan panoksensa yhteisen asian eteen.

Ulla Parviainen
puheenjohtaja
Suomen Keskustanaiset

EtusivuAjankohtaistaAvain-blogiPitkä mies näkee kauas