Mummola kielletty!

Olemme heränneet jo jonkin aikaa aivan poikkeuksellisiin aamuihin. Seuraamme tiiviisti uutisvirtoja ja samanaikaisesti yritämme ymmärtää tilanteen vakavuutta ja elää suht´koht normaalia elämää.

Vihollinen on näkymätön, emme tiedä missä se vaanii ja miten lähellä se on. Vain radikaaleilla arkisten toimintatapojemme muutoksilla voimme mahdollisesti estää tämän vihollisen yliotetta.

Meille kaikille tärkeästä paikasta, mummolasta, turvan tyyssijasta, tulikin yhtäkkiä paikka, johon meneminen on riski. Mummolan iäkkäät ovat riskiryhmässä ja heitä pitää nyt suojella.

Monet niin tavalliset ja turvalliset asiat ovat muuttuneet ja hämmentävät mieliämme. Emme kuitenkaan saa unohtaa mummolaa ja iäkkäitä läheisiämme, onneksi on puhelimet, joiden avulla voimme kysellä kuulumisia ja mahdollista avuntarvetta.

Presidenttimme sanoin, vaikka joudumme pitämään fyysistä etäisyyttä, älkäämme unohtako henkistä läheisyyttä!

MAALISKUUTA voi pitää naisten kuukautena, vietimmehän tässä kuussa naistenpäivää sekä Minna Canthin päivää. Minna Canth oli tasa-arvon edistäjä ja uranuurtaja naisten aseman parantamisessa yhteiskunnassa.

Tänä päivänä yhteiskuntamme tarvitsee sekä naisia että miehiä, meitä kaikkia. Poikkeustila asettaa paineita erityisesti naisvaltaisille aloille, terveydenhuollon ammattilaisille.

TOIVON kaikille voimia ja jaksamista yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Vaikka arki rajoittuu, yhteiskunta luo edellytykset hyvälle elämälle ja on turvana hädän hetkellä.

Kannetaan vastuumme voimavarojemme mukaan itsestämme ja läheisistämme.

Anne Herttuainen
Kirjoittaja on Keskustanaisten hallituksen jäsen ja Keskustanaisten Itä-Savon piirin puheenjohtaja
(Julkaistu Suomenmaan puheenvuoro)