Eturiviin keskusta!

Riviin järjesty, komentaa puheenjohtajamme Annika Saarikko joukkojaan. Nyt on aika asettaa ykkösmiehet ja -naiset ehdolle aluevaaleihin. Moni ei uskonut, että nämä vaalit vielä joskus tulisivat, mutta tässä ollaan.

Ehdokasasettelu päättyy juuri kun tontut alkavat tosissaan kurkkia ikkunoiden alla.

Tosissaan on toden totta oltava. Aluevaalit tulevat määrittämään Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta.

Samalla myös kuntien tehtävät tulevat muuttumaan ja painopisteet keskittymään entistä enemmän sivitykseen ja ennaltaehkäisevään hyvinvointiin.

ENNEN kaikkea olen tällä hetkellä huolissani siitä, miten me tulemma keskustalaisina pärjäämään: mitkä ovat meidän valttikorttimme.

Tärkeää on vaaleissa nostaa esille se, millaisia palveluita jokaisessa kunnassa tarvitaan. Puolueemme on linjannut, että jokaisella paikkakunna tulee olla vähintään yksi sote-piste.

Mitä tämä tarkoittaa juuri sinun kotipaikkakunnallasi?

Nostetaan vaaleissa esiin konkreettisia syitä, miksi äänestää keskustalaista ehdokasta, minkä vuoksi hän on ehdolla. Meillä keskustalaisilla on osaamista ja kokemusta nyt on viimeistään aika sitä hyödyntää.

HYVÄSTÄ ehdokasasettelusta ei voi koskaan puhua liikaa ja siitä jatkuvasti puhutaan.

Enempää en ehdokasasettelua kommentoi kuin sen, että kiinnitetään huomiota monipuolisuuteen.

Ennen kaikkea siihen, että ehdokkaan tulee olla yhteistyökykyinen.

On selvää, että ensimmäinen kausi aluevaaltuustossa tulee olemaan vähintäänkin tuulinen, ellei jopa myrskyinen. Siksi on tärkeää saada yhteistyökykyisimmät ehdokkaat.

Yhteistyökykyiset saavat paremmin asioita läpi kuin he, jotka jäävät yksin ajatuksiensa kanssa.

Laitetaan siis rivit suoraksi ja katse kohti historiamme suurimpia muutoksia.

Marjut Lehtonen
Kirjoittaja on keskustanaisten varapuheenjohtaja.
(Julkaistu Suomenmaan puheenvuorossa)