Päivi Mononen-Mikkilä on Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja

Helsinkiläinen viestintäyrittäjä Päivi Mononen-Mikkilä on Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja. Mononen-Mikkilä toimi järjestön varapuheenjohtajana 2021-2023. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen Keskustanaisten pääsihteerinä vuosina 1992-1995.

Järjestön puheenjohtajuutta tavoitteli järjestöä vuosina 2021-2023 luotsannut erikoissairaanhoitaja, maatalousyrittäjä Sari Palmu Alajärveltä, Etelä-Pohjanmaalta sekä sosionomi AMK Minna Leinonen Kajaanista. Kainuusta.

Mononen-Mikkilä sai toisella äänestyskierroksella 53 ääntä ja Sari Palmu 43 ääntä. Ensimmäisellä kierroksella äänet jakaantuivat seuraavasti: Palmu 44, Mononen-Mikkilä 40 ja Leinonen 12.

Varapuheenjohtajiksi edustajakokous valitsi filosofian maisteri, insinööri, erityisasiantuntija Tuija Leivo-Rintakorven Vetelistä Keski-Pohjanmaalta sekä terveystieteiden maisteri, kenttäjohtaja Maritta Mynttisen Hirvensalmelta, Etelä-Savosta.

Varapuheenjohtajavaalissa oli ehdolla myös Minna Leinonen. Leivo-Rintakorpi sai 76 ääntä. Mynttinen ja Leinonen saivat molemmat 58 ääntä ja arpaonni suosi Mynttistä.

Suomen Keskustanaisten 40. sääntömääräinen edustajakokous järjestetään Kalajoella 14.-15.6.2025.

Kuvassa: Varapuheenjohtaja Maritta Mynttinen (vas.), puheenjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä (kesk.) ja Tuija Leivo-Rintakorpi (oik.) (kuva: Merja Rautiainen).

EtusivuAjankohtaistaUutisetPäivi Mononen-Mikkilä on Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja