Suomen Keskustanaiset: Perheiden puolustaminen on sydämen asia

Yleinen hintojen nousu iskee erityisesti lapsiperheisiin. Suuri osa lapsiperheistä kamppailee kasvavien kustannusten keskellä niin ruokakaupassa, harrastuksissa, liikkumisessa kuin asumiskustannuksissa.

Yksi konkreettisimmista kädenojennuksista lapsiperheille on ylimääräinen lapsilisä, josta hallitus päätti budjettiriihessään syyskuussa. Korotusta ehdotti ensimmäisenä Suomen Keskusta täsmäaseeksi hintojen nousua vastaan. Lapsilisän kertaluonteisella tuplaamisella on haluttu tukea lapsiperheiden ostovoimaa. Ylimääräisestä lapsilisästä hyötyy jokainen suomalainen perhe, koska se ei leikkaa toimeentulotukea.

Perheiden arkea ei ole parannettu pelkästään ylimääräisen lapsilisän muodossa. Jo elokuussa perusturvaan tehtiin ylimääräiset indeksikorotukset hintojen nousun takia.

Tällä vaalikaudella on myös toteutettu perhevapaauudistus, joka parantaa perhevapaita eikä leikkaa kotihoidontukea. Päätökset perhevapaista tehdään jatkossakin kodeissa.

Myös päivähoitomaksuja on alennettu ja tuhansilla perheillä maksut ovat alentuneet nollaan. Harrastamisen Suomen malli puolestaan takaa sen, että jokaisella lapsella on yksi maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä kaikkialla Suomessa.

Parannukset eivät ole rajoittuneet ainoastaan pikkulapsiperheisiin. Lukio ja ammatillinen koulutus ovat muuttuneet maksuttomiksi. Monissa perheissä maksuttomuus näyttäytyy tuhansien eurojen säästönä yhtä lasten kohden.
Vuoden 2023 valtion budjettiin sisältyy parannuksia myös työttömyysturvan lapsikorotukseen, toimeentulotuen alle 18-vuotiaiden lasten perusosaan, opintorahan huoltajakorotukseen, sekä lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen. Nämä toimet ovat määräaikaisia, ja voimassa ensi vuoden ajan.
Keskusta on perheiden puolella ja toimimme perheiden puolesta, koska perheiden pärjäämisellä ja hyvinvoinnilla on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuuden kannalta.

EtusivuAjankohtaistaKannanototSuomen Keskustanaiset: Perheiden puolustaminen on sydämen asia