Suomen Keskustanaiset: Kunnalliseen päätöksentekoon osallistumisesta ei saa rangaista pienten lasten vanhempia

Suomen Keskustanaiset vaativat lainmuutosta sairasvakuutuksen työtulokäsitteeseen. Nykyisellään kunnalliset luottamustoimipalkkiot lasketaan ansiotuloksi, mikä pudottaa äitiyspäivärahan minimitasolle ja vie isiltä kokonaan oikeuden isyysrahaan kokouspäiviltä. Suomen Keskustanaiset ovat huolissaan siitä, että nykyinen käytäntö vaikuttaa pienten lasten vanhempien mahdollisuuteen osallistua kunnalliseen päätöksentekoon ja luo eriarvoisuutta.

– Kunnalliseen päätöksentekoon osallistumisesta ei saisi rangaista, vaan meidän pitäisi pikemminkin löytää keinoja, jotta pienten lasten vanhempien osallistuminen helpottuisi, toteaa Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen.
– Lainmuutos tai sen nykytulkinta on syytä muuttaa etenkin pienten kokouspalkkioiden osalta, Katainen jatkaa.

Suomen Keskustanaiset haluavat, että lainsäädäntöä muutetaan mahdollisimman pikaisesti, jotta nykykäytäntö ei vähennä ihmisten halukkuutta ja mahdollisuuksia asettua ehdolle tulevissa kuntavaaleissa. Keskustanaiset muistuttavat, että äidit käyttävät edelleen suurimman osan vanhempainvapaista, joten ongelma kohdistuu erityisesti naisiin, joita on kuntapäättäjistä tällä hetkellä vain n. 36 %.

EtusivuAjankohtaistaKannanototSuomen Keskustanaiset: Kunnalliseen päätöksentekoon osallistumisesta ei saa rangaista pienten lasten vanhempia