Perhevapaauudistus on voitto valinnanvapaudelle

Tänään julkistettu perhevapaauudistus sisältää useita Keskustanaisten esittämiä keskeisiä tavoitteita. Perhevapaauudistus ei ole työllisyysteko, vaan perhevapaauudistuksen tekeminen lasten ja perheiden tarpeista lähtien on arvovalinta.

Keskustanaiset on erityisen tyytyväinen siihen, että uudistuksessa äitien käytettävissä olevat perhevapaat eivät vähene ja kotihoidon tuki säilytetään nykymuotoisena. Samoin yksityisen hoidon tuki säilyy nykymuotoisena.

Perhevapaat eivät jakaudu perheissä tällä hetkellä tasan. Uudistuksessa molemmille vanhemmille yhtäläinen entistä hieman pidempi kiintiö kannustaa isiä perhevapaiden käyttöön. Tämän edistysaskeleen myötä perhevapaiden tasaisempi jakautuminen vaikuttaa positiivisesti naisten työuraan ja työmarkkina-asemaan, ja tätä kautta myös palkkakehitykseen ja tulevan eläkkeen määrään.

Keskustanaiset kiittää myös lapsen näkökulman huomioimista: riippumatta perhemuodosta kaikilla lapsilla on oikeus saada vanhemman hoivaa vanhempainrahan turvin. Molemmat vanhemmat saavat 160 päivän kiintiön, josta voi luovuttaa toiselle vanhemmalle enintään 63 päivää. Yhden vanhemman perheissä vanhempi saisi puolestaan molemmat kiintiöt eli yhteensä 320 päivää.

Toteutuessaan uudistus lisää perheiden hyvinvointia ja perheiden toimeentuloa tärkeässä elämänvaiheessa.

EtusivuAjankohtaistaKannanototPerhevapaauudistus on voitto valinnanvapaudelle