Keskustanaisten Mynämäen Karjalan osasto: Anna Sirkiä Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi

Keskustanaisten Mynämäen Karjalan osasto esittää turkulaista Anna Sirkiää Suomen keskustanaisten varapuheenjohtajaksi. Sirkiän tavoitteena on voimaannuttaa keskustanaisia ja vahvistaa järjestön asemaa puolueessa.

Moni kyseenalaistaa keskustanaisten olemassaolon tänä päivänä. Usein kuulee sanottavan, että mihin järjestöämme mukamas tarvitaan kun elämme tasa-arvoisessa Suomessa. Tasa-arvo ei todellakaan ole valmis ja maailma on edelleen erilainen naisen silmin. Karvain esimerkki tästä on Keskustan eduskuntaryhmä – 21 miestä ja vain 10 naista. Tasa-arvoon on matkaa ja sen edistämisessä keskustanaisilla on suuri rooli, Sirkiä toteaa.

Sirkiä haluaa innostaa mukaan keskustanaisten toimintaan entistä enemmän myös nuoria naisia.

Keskustanaiset on olemassa naisten voimaannuttamista ja verkostoitumista varten. Meidän on innostettava mukaan toimintaan myös nuoria naisia ja luotava uusia osallistumisen tapoja esimerkiksi urailtojen ja muiden vastaavien avulla. Keskustanaisten kautta voidaan edistää naisten nousua kaikilla yhteiskunnan aloilla ja rikkoa lasikattoja. Meidän on myös pidettävä huoli siitä, että ehdokaslistat kaikissa vaaleissa kaikissa piireissä ovat tasa-arvoiset ja naisia on tuettava entistä vahvemmin poliittisella urallaan jo nuoresta iästä lähtien, Sirkiä linjaa.

Sirkiä on vasta 27-vuotias, mutta on ollut mukana Karjalan keskustanaisten johtokunnassa jo vuodesta 2013. Hän on toiminut pitkään myös puolueen puolella mm. Varsinais-Suomen Keskustan varapuheenjohtajana vuosina 2014-2018 ja kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän avustajana 2016-2019. Sirkiä oli myös keskustan eurovaaliehdokas vaaleissa 2019 ja eduskuntavaaliehdokas vaaleissa 2015.

Olen päättänyt omalla esimerkilläni raivata tietä naisille politiikassa. Teen joka päivä töitä sen eteen, että myös nuori, blondi nainen otetaan vakavasti politiikassa ja että jokainen saa näyttää siltä miltä näyttää ja häntä arvioitaisiin ajatustensa ja tekojensa, ei sukupuolensa tai ulkonäkönsä perusteella. Pyrin aina auttamaan ja tukemaan muita naisia, niinkuin minuakin ovat esimerkiksi esikuvani Sirkka-Liisa Anttila ja Anneli Jäätteenmäki auttaneet ja tukeneet. Meitä esimerkkejä ja tienraivaajia tarvitaan, mutta joukossa on vielä enemmän voimaa. Siksi keskustanaiset, Sirkiä linjaa.

EtusivuAjankohtaistaKannanototKeskustanaisten Mynämäen Karjalan osasto: Anna Sirkiä Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi