Marjut Lehtonen Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi ?

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaiset ovat vuosikokouksessaan päättäneet esittää Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi oulaistelaista Marjut Lehtosta. Lehtonen on aiemmin toiminut Keskustanuorissa sekä useissa eri järjestöissä. Tällä hetkellä Lehtonen on Oulaisten kaupunginvaltuutettu sekä Pohjois-Pohjanmaan Keskustan varapuheenjohtaja.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Johanna Vakkuri: “Marjut on kokenut, positiivinen ja pystyvä pohjoispohjalainen vaikuttajanainen. Hänestä saamme Keskustanaisille innostavan, uuden ajan toimijan, jolla riittää rohkeutta ja lempeyttä kohdata ihminen.”

“Vaikka Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista ei tasa-arvo ole vielä valmis. Näen, että meidän jokaisen tulee tehdä töitä tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen. Keskustanaiset ovat tärkeä osa Keskusta puoluetta eikä naisten rooli vaikuttajina ole edelleenkään itsestäänselvyys. Tarvitsemme puolueen lisäksi järjestöä, jossa voimme tukea toinen toistamme. Keskustanaiset eivät ole pelkkä naisjärjestö vaan järjestö, jolla on mielipiteitä ja rohkeita avauksia.” Lehtonen pohtii.

Lehtosen mukaan on huolestuttavaa, että naisten kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen on vähentynyt. “Naisia tarvitaan mukaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Olemme maa, jossa jokaisella on oikeus lähteä mukaan ehdolle ja äänestää. Jotta päätöksentekomme olisi monipuolista ja läpinäkyvää tarvitsemme erilaisia näkökulmia. Naisten kotiin jääminen voi tarkoittaa sitä, että jokin näkökulma voi jäädä unholaan päätöksenteossa.”

Suomen Keskustanaiset valitsevat järjestölle uuden puheenjohtajiston edustajakokouksessaan kesäkuussa 18.-19.6.2021.

EtusivuAjankohtaistaKannanototMarjut Lehtonen Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajaksi ?