28.9.2015 Suomen Keskustanaiset: Mitä SAK on tehnyt matalapalkkaisten naisten hyväksi?

Valtaosa SAK:laisten matalapalkka-alojen työntekijöistä on naisia. Hallituksen leikkauksien kohdentumista matalapalkka-aloilla työskenteleviin naisiin kritisoidaan äänekkäästi, mutta yhtä oikeutetusti voidaan kysyä mitä työmarkkinajärjestöt ovat tehneet heidän palkkatasonsa nostamiseksi?

Hallitus on edistämässä pk-sektorin työllistämismahdollisuuksia, mikä tuo työpaikkoja myös naisille. Pk-yrityksistä suuri osa on naisten pyörittämiä pienyrityksiä.

-Hallituksen esittämä työnantajalle maksettava 2500 euron kertakorvaus äitiysvapaalle jäävästä työntekijästä parantaa sekä nuorten naisten työmarkkina-asemaa, että tuo helpotusta naisvaltaisille työnantajille ja pienyrittäjille, Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen toteaa.

Yhteiskuntasopimuksen kariutuminen oli pettymys. Tänään on näytön paikka työmarkkinajärjestöillä, löytyykö heiltä aitoa haluja löytää ratkaisuja. Lomarahojen puolitus ja maltillinen palkkaratkaisu ovat olleet esillä julkisuudessa, ja nämä toimet kohdentuisivat tasapuolisemmin kaikille. Hallitus ei näitä päätöksiä voi tehdä, vaan ratkaisu on työmarkkinajärjestöjen käsissä. Jääkö matalapalkkaisten naisten puolustaminen vain puheiden tasolle?


Lisätietoja:
Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen,
puh. 050 512 2362

 

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa