PÄIJÄT-HÄMEEN KESKUSTANAISET: LÄHELTÄ, KOTIMAISTA, HIILINEUTRAALIA RUOKAA 2.12.2019

 

Vaihtoehdoksi on monesti tarjolla ulkomaista alkuperää olevaa ruokaa, halvalla hinnalla. Joka kerta valitessamme ulkomaista valitsemme suuremman hiilijalanjäljen ja teemme tietoisen ratkaisun, valitsemalla kotimaista ja tuemme tuottajia sekä kotimaisia työpaikkoja jatkojalostuksessa.

Ruoan, puhtaan veden, bioenergian ja kuitujen lisääntyvä tarve maailmassa avaa myös suomalaiselle maa- ja metsätaloudelle sekä koko maaseudulle uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Samaan aikaan myös suomalaisen kuluttajan odotukset kasvavat ruoan turvallisuuden, tuotantotavan ja hinnan suhteen. Niihin vastattaessa suomalaisen maatalouden vahvuudet perustuvat puhtaaseen maaperään, eläin- ja kasvitautivapauteen, salmonellattomuuteen, GMO-vapauteen sekä nykyaikaiseen perheviljelmämalliin. Kansainvälisten epävarmuuksien lisääntyessä
on huoltovarmuus turvattava, mikä edellyttää vähintään nykyisen tuotantomäärän säilymistä.

Lähiruoan puolesta puhumisen ja etenkin toimimisen tulee olla kaikkien vastuulla aina yksittäisestä kuluttajasta tuotantokeittiöihin ja ravintolamaailmaan asti. Omilla kulutusvalinnoillaan voivat aikuiset antaa lapsille ja nuorille esimerkin lähiruoan arvostamisesta ja pienemmästä hiilijalanjäljestä.
Keskustan johdolla on tuotu mm. ruoan alkuperäismerkinnät ruokakauppoihin, joka auttaa tekemään valintoja.
Päijät-Hämeen Keskustanaiset esittääkin haasteen, että tehdään arvovalintoja, samalla ilmastosta huolehtien.

blog comments powered by Disqus

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa