5.1.2017 Lapin Keskustanaiset toivovat pöytiin suomalaista kalaa

Suomessa osataan käyttää kotimaista ruokaa ja se on meille kunniakysymys. Mutta mihin on jäänyt kalan kotimaisuus, kysyy Keskustanaisten Lapin piiri syyskokouksen kannanotossaan.
Vain 24 prosenttia Suomessa käytetystä kalasta on kotimaista. Kalan tuontiin on monia syitä, mutta viimeisen päätöksen tekee aina se joka ruoan laittaa.
Suomalaisesta kalasta saa valmistettua monipuolisia herkkuja. Eri kaloja on saatavilla eri vuodenaikoina, kun vain osaamme niitä käyttää. Erityisesti nuoremmat kokit valitsevat mieluummin nopean ja helpon tuotteen, eli Norjan lohen tai tonnikalapurkin.
Suomalainen kala hinnoitellaan käsittelyketjun aikana todella kalliiksi. Kalan pitää kulkea kotimaassa monen kalliin käden kautta ennen kuin se on keittiössä kypsymässä.
Tarvitsemme opetusta kalan käsittelyyn ja kalaruokien valmistukseen. Tarvitsemme valmiita kalatuotteita nopeaan ruoan laittoon. Tarvitsemme lyhyemmät ketjut vedestä pöytään. Tehdään kotivesiemme kaloista muotituotteita, kehottavat Lapin Keskustanaiset.

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa