Elsi Katainen: Keskustan perhepaketti toimii 13.12.2016

 

Keskustanaiset ja naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen iloitsevat Keskustan tänään julkaisemasta perhepaketista. Keskustanaisten tavoitteena on pitkään ollut mm. vanhempainvapaiden tasaisempi jakautuminen sekä joustot niiden käyttämiseen. 

- Vakuutusperustaisen vanhempainvapaakauden pidentäminen ja isille kiintiöidyn osuuden kasvattaminen ovat tärkeitä tavoitteita, joille jo nyt löytyy kannatusta yli puoluerajojen, Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen toteaa. 

Keskustanaisten mielestä Keskustan perhepaketissa esitetyt joustot, kuten perhevapaiden käytön mahdollisuus lapsen kouluikään saakka, tai niiden pitäminen yhtäaikaisesti, ovat kaivattuja uudistuksia. Toisaalta Keskustan mallissa perheillä säilyy edelleen valinnanvapaus.

-   Keskustanaiset ovat puolustaneet perheiden valinnanvapautta ja kotihoidontukea osana sitä. Sitä ei edelleenkään olla romuttamassa, vaikka kotihoidontukea porrastettaisiin, Katainen sanoo. Perhevapaajärjestelmä vaikuttaa kuitenkin väistämättä myös naisten työuriin ja sitä kautta myös eläkkeisiin, joten on tärkeää löytää keinoja hoitovastuun tasaisempaan jakautumiseen, Katainen lisää.

Keskustanaisten mielestä ehdotuksen mukaisesti osa uudistuksista voidaan toteuttaa jo tällä vaalikaudella, mutta Keskustanaiset kannattavat huolellisesta valmistelua isompiin perhe-etuuksien uudistuksiin.

Lisätietoja: Elsi Katainen, 050 512 2362.
 
blog comments powered by Disqus

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa