26.10.2015 Anne Berner, Eva Biaudet ja Sofia Vikman ehdolla Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi
Naisjärjestöjen Keskusliitto yhdistää 57 järjestöä ja niiden 400 000 jäsentä naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistämiseksi. Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokouksessa 18. marraskuuta valitaan järjestölle uusi puheenjohtaja kaudelle 2016 - 2018.
 
Ehdolla ovat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (esittäjinä Suomen Keskustanaiset ry ja Suomen Yrittäjänaiset ry), kansanedustaja Eva Biaudet (esittäjinä Marttaliitto ry ja Finlands svenska Marthaförbund r.f.) ja kansanedustaja Sofia Vikman (esittäjänä Kokoomuksen Naisten Liitto ry). Nykyisen puheenjohtajan Sirkka-Liisa Anttilan ansiokas kausi päättyy vuoden 2015 lopussa. Anttila on tällöin toiminut puheenjohtajana sääntömääräisen enimmäisajan, yhdeksän vuotta. Syyskokouksessa valitaan uuden puheenjohtajan lisäksi neljä hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Jäsenjärjestöt valitsevat uuden puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet.

Syyskokous pidetään Ylen Isossa Pajassa 18.11.2015 kello 17. Kokousta edeltää Naiset mediassa -keskustelutilaisuus kello 14.30. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Naisjärjestöjen Keskusliitto ja Yle. Alustajina toimivat mm. Ylen uutisten ja ajankohtaisten yhteiskunta-toimitusryhmän päällikkö Riikka Venäläinen ja MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.
 
Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto edistää naisten asemaa, sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksia yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton, moniäänisesti yhteistyössä toimiva ja rohkeasti kantaa ottava. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 57 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Osaavat ja vaikuttavat naiset rakentavat yhteistyössä tasa-arvoisen yhteiskunnan!

Lisätietoja: Naisjärjestöjen Keskusliitto,
vaalivaliokunnan sihteeri Sonja Tihveräinen sonja.tihverainen@naisjarjestot.fi
www.naisjarjestot.fi
www.facebook.com/Naisjarjestojen Keskusliitto
Twitter: @naisjarjestot

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa