Kirsti Laamanen: Keskustanaiset, Keskustamiehet, Keskustanuoret, Keskustavanhat ja Vesaiset

6.11.2014

Pari viikkoa sitten kokoonnuimme Lappeenrantaan Kaakkois-Suomen vaalipiirin yhdistettyyn ehdokaskoulutustilaisuuteen ja piirien työvaliokuntien palaveriin. Käytiin läpi piirien yhteistä vaalisuunnitelmaa, vaalibudjettia ja sovittiin yhteisiä toimintatapoja vaalikampanjoinnin aikana. Keskustelu kävi välillä vähän korkeilla laineilla, kun mietittiin naisten vähäistä osuutta ehdokasjoukossa. Osa piireistä oli onnistunut tavoitteessa saada noin puolet naisia mukaan, mutta kokonaisuudessaan uuden vaalipiirimme Keskustan listoilla on vain kolmasosa naisia.

Ei varmaankaan ole kyse siitä, että naisia ei olisi kannustettu ja kysytty lähtemään mukaan, mutta kynnys meillä naisilla on korkealla lähteä laittamaan itsensä ja rahansa likoon puolueen eteen. Osalla painavat perhesyyt, osalla painaa pelko omasta riittämättömyydestä tai mielenkiinto ei riitä astua kansanedustajan saappaisiin tietäen, kuinka paljon paneutumista, uhrautumista ja intohimoa yhteisten asioiden hoitaminen vaatii. Ja tarvitaan kai siinä vähän kilpailumieltäkin. Niin että vaikka me piireissä kuinka päättäisimme  etsiä yhtä monta nais- ja miesehdokasta, lopputulos on kuitenkin aina henkilökohtainen päätös. Lämmin kiitos kaikille Keskustan eduskuntavaalityöhön lähteville naisille!

Puhuimme myös hyvistä  käytännöistä vaalipiirin sisällä. Piirin järjestämiin tilaisuuksiin ja kokouksiin olisivat kaikki oman vaalipiirin ehdokkaat tervetulleita. Joku lohkaisi keskustelun aikana, että ovatko miesehdokkaatkin tervetulleita naisten kokouksiin ja tilaisuuksiin jatkaen juttua vielä niin, että pitäisikö perustaa Keskustamiehet, johon vastapäätä minua istunut seniorikeskustalainen tokaisi huumorin pilke silmäkulmassa että …ja myös Keskustavanhat!!!

Minuahan ei paljon tarvitse ärkytellä, kun huulilta kirpoaa lievästi sapekas vastapuheenvuoro:” Tottahan toki voitte perustaa Keskustamiehet, me naiset annamme mielellämme ohjeita ja vinkkejä toiminnan viriämiseksi sekä voimme jakaa parhaita käytäntöjä kuinka saadaan mukaan uusia ihmisiä ja levitetään innostusta järjestötoimintaan!”  Kuinka tuo vanha tuttu vedätyksen aihe aina vaan saa minut syttymään niin sanotusti tulille! Olemmeko uhka joillekin keskustamiehille, vaikkapa vaalien lopputulosta ajatellen? Keneltä keskustalaiselta naisten toiminta on viemässä pois jotakin? Onko puolueemme sisällä sittenkin suvaitsemattomuutta, mitä oman piirijärjestömme sisällä en ole havainnut. Yhdessä olemme puolueen asioita tuumailleet ja tapahtumia järjestäneet ja keränneet yhteen kaiken ikäisiä miehiä ja naisia.

Toimitaan me naiset voimiemme mukaan puhaltaen yhteen hiileen koko puolueen kanssa, Juhan joukkoon on mukava kuulua! Taitaa olla niin että sen ovat  huomanneet muissakin puolueissa, saimme nimittäin uuden naiskansanedustajan Keskustan riviin  ja  perussuomalaisten riveissä  se miinustaa yhdellä. Saa nähdä kuinka monta tulijaa meidän riveihin vielä on ennen kevään vaaleja, siihen pyritään että mahdollisimman monta!

 Kirsti Laamanen, keskustanaisten hallituksen jäsen

Elina Helmanen


 
blog comments powered by Disqus

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

Kerttu.jpg

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa