elsi.jpg 

26

Elsi Katainen on 52-vuotias Euroopan parlamentin jäsen Pielavedeltä. Ennen europarlamentaarikon uraa Katainen toimi kansanedustajana Savo-Karjalan vaalipiiristä vuosina 2007–2018.

Europaan parlamentin valiokunnissa Katainen vaikuttaa maatalouden, aluekehityksen sekä kansainvälisen kaupan asioihin.

Koulutukseltaan Katainen on agrologi AMK ja ammatillisten aineiden opettaja. Hän on toiminut myös muun muassa Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana.

susanna.jpg 

29

Susanna Kisner on 39-vuotias sairaanhoitaja Oulusta. Hän on opiskellut sairaanhoitajaksi Yhdysvaltojen lisäksi Suomessa. Hän on myös terveystieteiden opettaja ja terveystieteen maisteriopinnot ovat loppusuoralla.

Sosiaali- ja terveysalalta Kisnerille on kertynyt yli 15 vuoden työkokemus muun muassa neurologiselta traumaosastolta Michiganista ja Oulusta Kaakkurin terveysasemalta.

Kisner on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta Oulun kaupungin lastensuojelun päivystysperhehoitajana.

Hän on Oulun hyvinvointilautakunnan jäsen, valtuuston varajäsen ja PPSHP:n hallituksen varajäsen. Lisäksi Kisner toimii Oulun seudun perhehoitajien hallituksen sihteerinä ja Oulun Keskustan hyvinvointiryhmän puheenjohtajana.

 

maritta.jpg

30

Maritta Mynttinen on 49-vuotias kätilö ja TtM Hirvensalmelta.

Mynttinen on kahden täysi-ikäisyyttä lähestyvän lapsen äiti ja hän on myös toiminut sijaisperhevanhempana.

Mynttinen on muun muassa Hirvensalmen kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja, Keskustan Etelä-Savon piirin varapuheenjohtaja, Vesaisten Savo-Kymen piirin puheenjohtaja sekä Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen. Lisäksi hän on toiminut myös kunnallisjärjestön sihteerinä.

 

suvi.jpg

31

Suvi Mäkeläinen on 24-vuotias Keskustanuorten puheenjohtaja ja yhteiskuntatieteiden opiskelija Tampereelta.

Urjalassa syntynyt Mäkeläinen on myös Tampereen kaupunginhallituksen jäsen ja hän on toiminut muun muassa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana.

 

annina.jpg

36

Annina Ruottu Poliitikko on 53-vuotias filosofian tohtori, valtiotieteen maisteri ja politiikan tutkija Liedosta. Turussa syntynyt Ruottu on asunut vuosia Englannissa ja Yhdysvalloissa, mutta rakkain koti yhdessä perheen kanssa löytyi Liedosta.

Ruottu on toiminut Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajana vuodesta 2015. Lisäksi hän on toiminut Keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan jäsenenä.

Hän on myös Liedon kunnanvaltuuston jäsen ja kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja.

 

petra.jpg

37

Petra Schulze Steinen on 50-vuotias oikeustieteen lisensiaatti ja johtava oikeudellinen neuvonantaja Valkeakoskelta. Hän työskentelee lakimiehenä Euroopan keskuspankissa (EKP) Frankfurtissa.

Schulze Steinen on valmistunut Helsingin yliopistosta oikeustieteen lisensiaatiksi (OTL). Jatkotutkinnon hän on suorittanut Saksassa (LL.M.).

Kauhajoen lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Schulze Steinen on myös Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen syöksylaskija.

 

anna.jpg

38

Anna Sirkiä on 27-vuotias kansanedustajan avustaja, sopraano ja musiikkipedagogiopiskelija Turusta.

Hän on pohjoisen elämäntavan ja vahvemman Euroopan puolustaja!

 

mirja.jpg

39

Mirja Vehkaperä on 43-vuotias Euroopan parlamentin pohjoisin jäsen Oulusta. Vehkaperä valittiin eduskuntaan vuonna 2007 ja hän siirtyi Euroopan parlamenttiin vuonna 2018.

Vehkaperä kuuluu Euroopan parlamentissa varsinaisena jäsenenä kehitysvaliokuntaan, jossa hän toimii myös varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Koulutukseltaan Vehkaperä on kasvatustieteen maisteri ja hän on työskennellyt luokanopettajana.

 

Europarlamenttivaalit 2019: Äänestyspaikkapalvelu

Ennakkoäänestyspaikat

 

Vuonna 2019 toimitettavien europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 15.5.–21.5.2019 ja ulkomailla 15.5.–18.5.2019. Voit käydä äänestämässä ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Vaalipäivän äänestyspaikat

 

Vuoden 2019 europarlamenttivaalien vaalipäivä on Suomessa 26.5.2019. Vaalipäivänä saat äänestää vain siinä äänestyspaikassa, jonka vaaliluetteloon sinut on merkitty äänioikeutetuksi. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna klo 9-20.

Lisätiedoa vaaleista: www.vaalit.fi

 
 

 

Tapahtumat

  Osallistu

  kehrä nettisivuille.png

  KOL_logo.jpg

  KENU_logo.jpg

  kerttu.png

  Nytkis.jpg

  Keskustanaiset verkossa