Tervetuloa Pohjois-Savon Keskustanaisten kotisivuille!

 1.tyhjäys 124.JPG

Toiminnanjohtaja Kaija Väänänen puh. 044 369 9603, kaija.vaananen(a)keskusta.fi

Puheenjohtaja Marjatta Parviainen puh. 040 7162 709, armparviainen(a)gmail.com

Meidät on kutsuttu Kuopion Marimekon myymälään (H-talossa) vieraaksi 28.11.2018 klo 18.00. Siellä on muotinäytös ja tarjoilua luvassa.  Voimme tehdä ostoksia, ostaa vaikka joululahjoja tai vaatteita.  Ilmoittautumiset Kaijalle noin viikkoa ennen kaija.vaananen@keskusta.fi

Valoa-ei väkivaltaa-tilaisuuksia järjestämme Kuopiossa Savolaisilla Suurmarkkinoilla Kuopio -hallissa 24.-25.11.2018, jossa kerromme naisiin kohdistuvasta väkivallasta sekä jaamme heijastimia ja kortteja.  Keskustanaiset ovat tervetulleita töihin, ota yhteyttä kaija.vaananen@keskusta.fi

Tutustuimme Kuopiossa Ortodoksiseen kirkkomuseoon Riisaan 31.10.2018 klo 17.00 alkaen. Saimme asiantuntevan oppaan välityksellä tietoa ortodoksisen kirkon vaiheista vanhasta Valamosta Heinävedelle. Runsas vanha, kaunis esineistö välitti kirkon rikasta historiaa.

Tyttöjen päivää vietimme europarlamentaarikko Elsi Kataisen vieraana Brysselissä 11.10.2018.

 

Marjatan-päivää vietetään Kuopion piiritoimistolla 16.8.2018 klo 18.00 alkaen.

Matka Eduskuntaan 9.-10.11.2018.  Linja-automatka Iisalmesta Helsinkiin, jossa tutustumme Eduskuntataloon.  Yöksi menemme Tallinnan laivalle, aamulla mahdollisuus käydä maissa ja illansuussa paluu kotiin.  Kaikki ovat tervetulleita matkalle.  Tarkempia tietoja ja ilmoittautumiset Kaija Väänänen puh. 044 369 9603 tai kaija.vaananen@keskusta.fi

Elonkorjuujuhlaa vietetään Siilinjärven kesäteatterissa Mäntyrannassa 25.8.2018 klo 17.30 alkaen. Tilaisuudessa mm. europarlamentaarikko Elsi Katainen, puolueen varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.  Tarjolla perunapuuroa ja kakkukahvit, tervetuloa!

Puoluekokouksen mukavat terveiset kaikille naisille olivat, että naiset pärjäsivät hienosti äänestyksissä! Juha Sipilä tuli odotetusti puolueen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajiksi äänestettiin Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen ja Juha Rehula. Puoluesihteeriksi huimalla äänimäärällä valittiin Riikka Pirkkalainen.  Hannakaisa ja Riikka ovat pohjoissavolaisia, kuten tunnettua! Onnea kaikille valituille ja tästähän se lähtee, tuleva vaalisuma, jossa on vain yksi päämäärä, voittaa kaikki!

Joukko Kuopion keskustanaisia on perustanut uuden sisäilmayhdistys, nimeltään "Pohjois-Savon Terve sisäilma ry".  Tarkoituksena jakaa tietoa,  sekä antaa vertaistukea kiinnostuneille!

Torstaina 24.5.2018 klo 18.00 Kuopion piiritoimistolla on käsittelyssä puoluekokousasiat.  Meille tulee esittäytymään puoluesihteeriehdokas Riikka Pirkkalainen, Iisalmesta.  Maakuntavaaleja käydään läpi ehdokkaan näkökulmasta, kampanjan rakentaminen, budjetti, aikataulu, tukiryhmä jne. Tervetuloa, tilaisuudessa tarjoilua!

Suomen Keskustan r.p:n puoluekokous pidetään Sotkamossa 8.-10.6.2018 Vuokatin Katinkullassa. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtaja, tähän mennessä puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole saanut haastajaa.  Varapuheenjohtajiksi ovat ilmoittautuneet Hannakaisa Heikkinen, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen, Pekka Pöyry ja Juha Rehula. Puoluesihteerikisaan ovat ilmoittautuneet Jirka Hakala ja Riikka Pirkkalainen.  Hannakaisa Heikkinen ja Riikka Pirkkalainen ovat pohjois-savolaisia ehdokkaita. Tervetuloa kokoukseen!

Nyt on viimeiset hetket etsiä hyviä ehdokkaita maakuntavaaleihin.  Naisia ja nuoria tarvitaan eripuolilta maakuntaa vielä mukaan.  Ota rohkeasti yhteyttä piiritoimistoon ja lähde ehdolle tai löydä, joku toinen hyvä ehdokas!

Keskustanaisten järjestöpäivä on 28.4.2018 klo 9.30 alkaen Siilinjärvellä Kunnonpaikassa.  Päivän aiheina, Ulla Parviainen ja Mervi Mäki-Neste, miksi keskustanainen?  Some- ja viestintäkoulutus Toni Viljamaa ja Juha-Pekka Rusanen. Maakuntavaalit Anu Vehviläinen ja Antti Kivelä. Puhe naiselle Seppo Kääriäinen. Tarjoiluina tulokahvit ja lounas sekä hieno ohjelma.  Tilaisuus päättyy n. klo 15.00.  Osallistumismaksu 20 €, ilmoittautumiset kaija.vaananen@keskusta.fi tai puh. 044 369 9603, tervetuloa!

 

Pohjois- Savon Keskustanaisten vuosikokous pidetään 28.4.2018 klo 15.00 Siilinjärven Kunnonpaikassa.  Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa kokoukseen!  Johtokunta

Nyt on aika viimeistään ryhtyä maakuntavaaliehdokkaaksi, jos et itse lähde niin mieti ainakin ketä voisi kysyä ehdolle?  Haluamme listalle päteviä naisiakin, nuoria ja kokeneita.  Näissä vaaleissa meidän pitää onnistua!  Listat pitää olla valmiina maaliskuun loppuun mennessä.  Ota yhteyttä rohkeasti, nyt on aika toimia!

 

Kuopion torilla on tammimarkkinat 26.-27.1.2018.  Jaossa politiikkaa sekä aatetta, Matti-sankoja ja sämpylöitä.  Kerromme Matti Vanhasesta, hän olisi pätevä presidentti! Tapahtumassa mukana myös keskustanaiset.

 

Nyt on korkea aika lähteä maakuntavaaliehdokkaaksi!  Ota yhteyttä ja tiedustele piiristä lisää, vain politiikalla voi vaikuttaa ja maakuntavaltuusto tulee olemaan uusi vaikuttamisen paikka!

 

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen oli kierroksella Kuopiossa 7.1.2018.  Kuopion kaupungintalolla oli kahvitilaisuus, jonka järjesti Keskustanaiset.  Ohjelmassa oli  piirin puheenjohtajan Sallamaarit Markkasen tervehdyssanat ja tietysti Matti Vanhasen puhe.  Sallamaarit Markkanen ja Juha-Pekka Rusanen haastattelivat sekä Matti Vanhasta että Seppo Kääriäistä.  Nuorten puheenjohtaja Iina Keinänen piti kiitospuheen. Myös musiikkiesityksiä kuultiin ja lopuksi kajautimme Savolaisen laulun.

 

Pohjois-Savon Keskustanaiset on kutsuttu Kuopion Marimekon H-talon myymälään 29.11.2017 klo 18.00.  Luvassa muotinäytös, syötävää ja juotavaa sekä alennuksia ostoksista.  Tervetuloa mukaan!

Savolaiset Suurmarkkinat Kuopiossa Kuopiohallissa 25.-26.11.2017 Keskustan osastolla keskustanaiset jakavat " Valoa-ei väkivaltaa" heijastimia ja informaatiota väkivallan vastaisesta kampanjasta. Tervetuloa!

Keskustanaisten Pohjois-Savon piirin sääntömääräinen syyskokous pidetään 9.11.2017 klo 17.30 aloitamme Suomi 100- juhlakahveilla ja klo 18.00 kokous.  Tilausuudessa pidetään ajankohtainen poliittinen katsaus ja suunnitellaan tulevaa ohjelmaa.

Pohjois-Savon keskustaväen kirkkopyhää vietetään Kuopiossa Pyhän Johanneksen kirkossa 15.10.2017 klo 10.00 alkaen. Messun jälkeen juhla seurakuntasalissa juhlapuhujana kirkkoherra Aulikki Mäkinen "miten kristinusko on vaikuttanut suomalaisen identiteettiin ja naisen asemaan?"   Taiteilija Matti Kaarlejärvi esittää Heikki Turusen runon "Minä maalainen" Kahvitarjoilu. Tervetuloa. Pyhän Johanneksen kirkko Kellolahdentie 8 Kuopiossa.

Viikonloppumatka pe-su 27.-29.10.2017 Helsinkiin, jossa tutustumme restauroituun Eduskuntataloo, siellä  tapaamme alueemme kansanedustajia.  Illalla menemme laivaan, yövymme siinä ja aamulla lähdemme tutustumaan Tallinnaan ja toisen yön vietämme Sokoshotel Virussa.  Sunnuntaina puolenpäivän aikaan asutumme laivaan ja matkustamme Helsinkiin, josta jatkamme koti Savoon. Kaikki ovat tervetulleita!  Lisätietoja Kaija Väänänen 044 369 9603

Kannanotto ilmanvaihtoasiasta.docx

Maailma on erilainen naisen silmin

Keskustanaiset Kuopion torilla aprillipäivänä 1.4.2017 klo 10.00 alkaen.  Tervetuloa mukaan riemuus, esittelemme naisehdokkaitamme kuntavaaleihin ja miehetkin sopivat mukaan oikein mainiosti!

 

Hyvää naistenpäivää kaikille keskustanaisille!

 

Piirin syyskokous pidetään torstaina 8.12.2016 klo 18.00 alkaen, esillä sääntömääräiset asiat.  Kokouksen jälkeen Suomen Keskustanaisten 75- kakkukahvit ja pikkujoulu.  Runoja esittää taiteilija Matti Kaarlejärvi sekä yhteislauluja laulattaa Juha-Pekka Rusanen. Kuopion piiritoimisto Snellmaninkatu 37.  Tervetuloa

 

 

Keskustanaiset P-S naisten palkkapäivän pullakahvit 31102016 99x42mm (002).jpg 

 

 

Kuntavaalit tulossa 9.4.2017, oletko kiinnostunut?

Ota yhteys Pohjois-Savon Keskustanaisiin toiminnanjohtaja Kaija Väänäseen puh. 044 369 9603


 

 

  • 2.11.2018 9:21

   Naisten ja miesten välinen palkkaero on kaventunut puoli prosenttia viime vuodesta ja on nyt 16.1 prosenttia naisten tappioksi. Naisjärjestöt pitävät palkkaeroa edelleen suurena yhteiskunnallisena ongelmana. Vuonna 2019 uuden hallituksen on otettava tehtäväkseen kuroa ripeästi palkkaeroa umpeen. Erityisen tärkeitä toimenpiteitä ovat palkka-avoimuuden lisääminen ja perhevapaajärjestelmän uusiminen.

  • 25.10.2018 14:44

   Suomen Keskustanaiset kiittävät hallitusta esityksestä, jonka mukaan jatkossa ei voida enää myöntää alle 18-vuotiaalle erivapautta avioitua. Esitys myös noudattaa Yhdistyneiden Kansakuntien linjausta, joka on kehottanut jäsenmaitaan kieltämään alle 18-vuotiaiden avioliitot.

  Edellinen 1 2 3 ... 17 18 19Seuraava
  • 24.5.2018 19:32

   Suomen Keskustanaiset jättivät Keskustan puoluekokoukselle yhdeksän aloitetta. Aloitteet käsittelevät muun muassa kotitalouden opetusta, seksin oston kriminalisointia ja osteoporoosia.

  • 23.4.2018 16:29

   Sote- ja maakuntauudistus on tarkoitus saattaa maaliin vuoden 2020 alussa. Tulevan SOTE-uudistuksen myötä Lapin sosiaali- ja terveyspalvelujen valtionrahoitus tulee laskemaan. Lapin siis pitää pystyä hoitamaan asukkaansa selvästi nykyistä halvemmalla. Yksi edullisimpia tapoja tuottaa palveluja on varmasti omaishoitajat. On erittäin tärkeää panostaa omaishoitajien jaksamiseen arjessa. Omaishoitajat tekevät vaativaa työtä pienellä korvauksella, jota ei saa heikentää.

  Edellinen 1 2 3 ... 9 10 11Seuraava
  Keskustanaiset Pohjois-Savo

  Osallistu

  KOL_logo.jpg

  KENU_logo.jpg

  Kerttu.jpg

  Nytkis.jpg

  Keskustanaiset verkossa